416
Ο Ελον Μασκ στη δίκη του για δυσφήμηση σε σκίτσο του δικαστηρίου | REUTERS/Mona Shafer Edwards

Αθώος ο Ελον Μασκ για τη δυσφήμιση βρετανού δύτη ως «παιδεραστή»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 11:19
Ο Ελον Μασκ στη δίκη του για δυσφήμηση σε σκίτσο του δικαστηρίου
|REUTERS/Mona Shafer Edwards

Αθώος ο Ελον Μασκ για τη δυσφήμιση βρετανού δύτη ως «παιδεραστή»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 11:19

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ αθωώθηκε σε δίκη στο Λος Αντζελες για δυσφήμηση έπειτα από μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο αναφερόταν στον βρετανό σπηλαιολόγο και δύτη Βέρνον Ανσγουορθ χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «παιδεραστής» .

Πρόκειται για τον άνθρωπο που με την πείρα του είχε συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.

Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας για να αθωωθεί ο Μασκ για μια υπόθεση που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, μετά την προσφυγή του Ανσγουορθ εναντίον του.

Ο επικεφαλής της Tesla είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό έπειτα από δήλωση του Ανσγουορθ, ο οποίος χαρακτήριζε «διαφημιστικό τρικ» την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών.

Ο δικηγόρος του Ανσγουορθ ζήτησε από το δικαστήριο την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατ. δολαρίων από τον Μασκ για δυσφήμηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αποζημίωση που ζητούσε ο πελάτης του «θα ήταν ένα ισχυρό ράπισμα» για τον δισεκατομμυριούχο και θα τον εμπόδιζε «να εξαπολύσει ξανά μια πυρηνική βόμβα στη ζωή κάποιου άλλου προσώπου».

Αναφερόμενος στον Μασκ ο δικηγόρος του βρετανού σπηλαιολόγου σκιαγράφησε το πορτρέτο «ενός δισεκατομμυριούχου τυράννου» σε αντίθεση με τον πελάτη του, έναν άνδρα ταπεινής καταγωγής του οποίου ανατράπηκε η ζωή από τους προβολείς που έπεσαν πάνω του μετά τη διένεξη.

Ο βρετανός σπηλαιολόγος Βέρνον Ανσγουορθ // REUTERS/David McNew

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μασκ είπε στο σώμα των ενόρκων ότι ο Ανσγουορθ επιδίωκε να ωφεληθεί από την μεγάλη κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ, η οποία ήταν απλώς «μια διένεξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους».

Πριν από το ξέσπασμα του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Ελον Μασκ δεν είχε «καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας» και ότι μπορεί «να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει».

Ο Μασκ είχε απαντήσει με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό «pedo», τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης «παιδεραστής» («pedophile»). Αργότερα μάλιστα, ο Μασκ είχε επίσης προσθέσει: «Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια». Αργότερα, είχε σβήσει τα μηνύματα και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον σπηλαιολόγο.

Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των «Αγριόχοιρων» και ο προπονητής τους διασώθηκαν το καλοκαίρι του 2018 από διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ. Είχαν εγκλωβιστεί όταν προσπάθησαν να προστατευτούν από την βροχή που γρήγορα πλημμύρισε τις εξόδους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...