167
Η ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο εξαπλώθηκε με κάποιον τρόπο σε πολλά μέρη της Αθήνας | Nikos Libertas / SOOC

Μπαράζ καταστροφών τα ξημερώματα σε 21 σημεία της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 09:19
Η ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο εξαπλώθηκε με κάποιον τρόπο σε πολλά μέρη της Αθήνας
|Nikos Libertas / SOOC

Μπαράζ καταστροφών τα ξημερώματα σε 21 σημεία της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 09:19

Οι πορείς για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγιναν χωρίς έκτροπα —παρά μόνο με τη «παραδοσιακή» ένταση στα Εξάρχεια—, όμως η Αθήνα έζησε μια νύχτα καταστροφών: συνολικά 21 επιθέσεις κατά εμπορικών καταστημάτων, τραπεζών αλλά και δημοσίων κτιρίων καταγράφηκαν σε διάστημα 90 λεπτών τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το μπαράζ των καταστροφών ξεκίνησε στις 2:30 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε μιάμιση ώρα αργότερα – στις 4 τα ξημερώματα. Μολονότι δεν συνδέονται επίσημα με τα όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία, η χρονική σύμπτωση δεν είναι κάτι που μπορεί να παραβλέψει κανείς.

Ο απολογισμός από τη ΓΑΔΑ κάνει λόγο για καταστροφές σε 13 εμπορικά καταστήματα και πέντε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Παράλληλα επιθέσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρεις δημόσιες υπηρεσίες, τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Επιπλέον, εμπρηστική επίθεση έγινε σε τρία ΕΙΧ οχήματα, στο Αιγάλεω. Τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα σε υπαίθριο χώρο, στη συμβολή των οδών Αγίας Αννης και Ιεράς Οδού. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...