261
Το κτίριο της οδού Entre Rios, στο Ροζάριο της Αργεντινής, όπου ο Τσε Γκεβάρα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του | Wikipedia Commons

Αργεντινή: Πωλείται το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τσε Γκεβάρα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 16:34
Το κτίριο της οδού Entre Rios, στο Ροζάριο της Αργεντινής, όπου ο Τσε Γκεβάρα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του
|Wikipedia Commons

Αργεντινή: Πωλείται το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τσε Γκεβάρα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 16:34

Προς πώληση είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στο Ροζάριο της Αργεντινής.

Ο ιδιοκτήτης του, Φρανσίσκο Φαρούγκια, είχε αγοράσει το διαμέρισμα των 240 τμ το 2002, με στόχο να το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το BBC, δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησης.

Κατά καιρούς, το κτίριο έχει δεχθεί την επίσκεψη πολιτικών, όπως ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, αλλά και άλλων που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσε, όπως τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο.

Τοιχογραφία με τον Τσε στην Αβάνα – EPA

Ο διασημότερος επισκέπτης του ήταν ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, φίλος και συνταξιδιώτης του Τσε στο περίφημο ταξίδι του με τη μοτοσυκλέτα στη Νότια Αμερική, τη δεκαετία του ’50.

Το ταξίδι τους έγινε το θέμα του βιβλίου «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Βάλτερ Σάλες, το 2004. Μάλιστα, στα γυρίσματα ήταν παρών ο ίδιος ως σύμβουλος.

Το κτίριο θεωρείται υπόδειγμα της δουλειάς του Αλεχάντρο Μπουστίγιο, ενός από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής της Αργεντινής.

Ο Τσε Γκεβάρα ήταν γόνος ευκατάστατης οικογένειας της μεσαίας τάξης στο Ροζάριο. Γεννήθηκε το 1928 και εκτελέστηκε στη Βολιβία, τον Οκτώβριο του 1967 σε ηλικία 30 χρόνων.

Στο ενδιάμεσο, πρωτοστάτησε μαζί με τον Κάστρο, στην κουβανική επανάσταση τη δεκαετία του ’50, που ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπατίστα.

Το 1997, οι βολιβιανές αρχές ανακάλυψαν τον τάφο του σε απομονωμένο σημείο, προχώρησαν σε εκταφή της σορού του και έστειλαν τα οστά του στην Κούβα, όπου ετάφησαν εκ νέου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...