218
Εικόνες από την πρωτοφανή επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη | .

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 19:27
Εικόνες από την πρωτοφανή επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη
|.

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 19:27

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους αφέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι οκτώ νεαροί που κατηγορούνται για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και η καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ.

Οι οκτώ νεαροί, επτά άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούνται ότι στις 29 Οκτωβρίου του 2020 εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη στο κτίριο του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Σύμφωνα με την αστυνομία βανδάλισαν το χώρο και ανάγκασαν τον πρύτανη να φωτογραφηθεί με μία ταμπέλα που του είχαν κρεμάσει στο λαιμό.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με ευρήματα της αστυνομικής έρευνας κάποιοι από τους νεαρούς βρίσκονταν στο χώρο της επίθεσης. Όμως οι κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή υποστήριξαν ότι βρίσκονταν σε χώρους του Πανεπιστημίου για λόγους που δεν σχετίζονταν με το πρωτοφανές περιστατικό.

Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση των 8 αξιοποιώντας στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, επικοινωνίες μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και άλλα ευρήματα.

Λίγες ημέρες μετά την ευθύνη για την αποτρόπαια επίθεση είχε αναλάβει η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Ο συνήγορος τριών εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Κακαρνιάς δήλωσε:

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η ουσιαστική και νομική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα αποδειχτεί και στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News