341
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Ποια μέτρα θα ισχύσουν από Δευτέρα – Πότε είναι προαιρετική η μάσκα στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 18:58
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Ποια μέτρα θα ισχύσουν από Δευτέρα – Πότε είναι προαιρετική η μάσκα στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 18:58

Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, όπου είναι δυνατόν, στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, που αναμένεται να ανοίξουν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στα σχολεία, όπως τόνισε, ισχύουν όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας παντού, σχολαστικοί καθαρισμοί κ.λπ. Ωστόσο, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους και προαιρετική για τους μαθητές.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα σχολεία ανοίγουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, όμως ακόμη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται από γονείς και μαθητές στις περιοχές που είναι κόκκινες, δηλαδή αυτές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), όπως και οι Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ηπιο του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης,

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, τη Ροδόπη, την Κοζάνη, τη Δυτική Αττική και τη Χαλκιδική, όπου υπάρχει έξαρση.

Τα υπόλοιπα μέτρα συνεχίζονται ως έχουν και για την επόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικής, στις εταιρείες συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία, στα δικαστήρια λειτουργούν περιορισμένες δραστηριότητες, στις κηδείες επιτρέπονται μέχρι εννέα συγγενείς κ.λπ.

Από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Βόλεϊ Λιγκ, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στης Σούπερ Λιγκ 1, χωρίς όμως την παρουσία κοινού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ολοι όσοι εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για επτά ημέρες. Επιπρόσθετα και αρνητικό rapid test. Ειδικά οι επιβάτες από τη Βρετανία θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ PCR και κατά τη λήξη της καραντίνας.

«Τα μέτρα θα εξετάζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα γίνονται αντίστοιχες ανακοινώσεις κάθε Παρασκευή για το πώς θα κινείται η χώρα. Ιδιαίτερες περιπτώσεις θα ανακοινώνονται από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...