200
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Αυξήθηκαν 25% οι νοσηλείες στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 18:39
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: Αυξήθηκαν 25% οι νοσηλείες στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 18:39

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση στις νέες εισαγωγές στην Αττική, όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, από 450 που νοσηλεύονταν στις 25 Δεκεμβρίου, σήμερα οι νοσηλευόμενοι είναι 550, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 20%-25%.

«Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στους διασωληνωμένους, όμως είναι κάτι που θα φανεί καλύτερα ύστερα από επτά με δέκα ημέρες», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε ότι επειδή αυτές οι ηλικίες μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια, τις επόμενες τρεις εβδομάδες ενδέχεται να δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε άτομα τρίτης ηλικίας, που είναι και η πιο επικίνδυνη ομάδα για να νοσήσει σοβαρά από λοίμωξη Covid.

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την αύξηση της διασποράς που συνέβη μέσα στις γιορτές», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα είναι 60%, «δυστυχώς όμως σύντομα μπορούμε να επανέλθουμε στην εικόνα του Δεκεμβρίου».

Η κατάσταση θα τραβήξει αρκετά σε διάρκεια, εκτίμησε η κυρία Παπαευαγγέλου, και παρότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, η πανδημία θα είναι εδώ και θα επηρεάζει τη ζωή μας. «Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε, προκειμένου να να μη γεμίσουν τα νοσοκομεία και να μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη περισσότερες δραστηριότητες στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...