385
Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο νέος «Τζόκερ» | Warner Bros

Αποκαλυπτήρια για τον Τζόκερ του Χοακίν Φίνιξ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 18:10
Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο νέος «Τζόκερ»
|Warner Bros

Αποκαλυπτήρια για τον Τζόκερ του Χοακίν Φίνιξ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 18:10

Ηταν ο Τζάκ Νίκολσον στο «Batman» του 1989. Μετά ο Χιθ Λέτζερ στο «The Dark Knight» του 2008. Επειτα ο Τζάρεντ Λέτο στο «Suicide Squad» το 2016. Και τώρα είναι η σειρά του Χοακίν Φίνιξ να φορέσει το κοστούμι, την τρέλα και το σατανικό γέλιο του «Τζόκερ», ενός από τους πιο σκοτεινούς και ενδιαφέροντες ήρωες της σειράς των κινηματογραφικών περιπετειών του Μπάτμαν της DC Comics.

Τα αποκαλυπτήρια με τον 44χρονο ηθοποιό στον χαρακτηριστικό ρόλο έγιναν με τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ της ταινίας «Τζόκερ», η οποία θα βγει στις αίθουσες τον προσεχή Οκτώβριο.

Στο βίντεο μάς προσφέρεται η ιστορία της μεταμόρφωσης του Αρθουρ Φλεκ, ενός κωμικού, σε Τζόκερ.

Σε ένα σημείο φαίνεται να γράφει σε ένα σημειωματάριο την λέξη «αστεία» (Jokes) μαζί με την φράση «το χειρότερο όταν έχεις μια ψυχική ασθένεια είναι πως ο κόσμος περιμένει από εσένα να συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχεις».

Επίσης φαίνεται να μπαίνει μέσα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Arkham».

«Η μητέρα μου πάντα μου λέει να χαμογελάω, μου είπε να έχω έναν σκοπό, να χαρίζω χαμόγελα και χαρά στον κόσμο», ακούγεται να λέει ο Τζόκερ/Φίνιξ, ενώ παίζουν και πλάνα του χαρακτήρα του να φοράει το κοστούμι του κλόουν, συνοδευόμενο από το ανάλογο μακιγιάζ με το μονίμως ζωγραφισμένο χαμόγελο.

Σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, η νέα ταινία αποτελεί μία ωμή σπουδή πάνω στον χαρακτήρα του Τζόκερ και είναι πολύ πιο σκοτεινή σε σχέση με τις προηγούμενες της DC Comics, με ελάχιστες ως καθόλου κόμικ αναφορές.

Ενας καταθλιπτικός Φίνιξ, προτού μεταμορφωθεί σταδιακά και βασανιστικά σε Τζόκερ

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η υπόθεση παρουσιάζει την ιστορία του Τζόκερ, αφηγούμενη το παρελθόν του στη δεκαετία του ’80, εξηγώντας πώς έφτασε να γίνει τρελός, κακός και ορκισμένος εχθρός του Μπάτμαν. Πρόκειται για έναν αποτυχημένο stand-up comedian που οδηγείται στην τρέλα και μετατρέπεται σε ψυχοπαθή δολοφόνο.

Η ταινία μοιάζει με ψυχολογικό θρίλερ, μια κλινική κινηματογραφική μελέτη στην πορεία ενός ανθρώπου προς την έκπτωση. Κάποιοι λένε ότι με αυτόν τον ρόλο ο Φίνιξ έχει ήδη βάλει υποψηφιότητα για το Οσκαρ και ίσως να μην έχουν άδικο. Τουλάχιστον η ερμηνεία του στο διάρκειας δύο λεπτών τρέιλερ είναι για Οσκαρ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...