735
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» | INTIMEnews

«Ιφιγένεια» ο Πετσίτης για να θάψουν το σκάνδαλο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 15:05
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά»
|INTIMEnews

«Ιφιγένεια» ο Πετσίτης για να θάψουν το σκάνδαλο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 15:05

«Δεν είναι φιλός μας, απλά έβγαζε σέλφι». «Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο»

Είναι μερικές μόνο από τις δικαιολογίες που ψέλλιζαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τον Μανώλη -ή καλύτερα «Μανόλο»- Πετσίτη, τον δραστήριο και πολυπράγμονα μυστικοσύμβουλο του Μαξίμου που με την ίδια ευκολία φωτογραφιζόταν στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα ή το πόντιουμ στην αίθουσα συντεύξεων Τύπου του πρωθυπουργικού μεγάρου (θυμηθείτε τις σχετικές φωτογραφίες κάτω).

Για κάποια στιγμή στην κυβέρνηση θεώρησαν ότι ξεπέρασαν σχετικά «αναίμακτα» το θέμα Πετσίτη. Ο «Μανόλο» χάθηκε σιγά – σιγά από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου και από τον παιδικό του φίλο (από τα χρόνια της Καισαριανής), Νίκο Παππά, βγήκε αυθόρμητα ένα επιφώνημα ανακούφισης.

Πάνω όμως που νόμισαν ότι η υπόθεση «είχε μπει στο αρχείο», ήρθε η αποκάλυψη για τα υψηλά (και αδικαιολόγητα) ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του μυστικοσύμβουλου του Μαξίμου.

To όνομα Πετσίτης μπήκε και πάλι στην κορυφή της πολιτικής επικαιρότητας με τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει την «παρέα του Μαξίμου» για το μέγα σκάνδαλο:

«Η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών. Τρανταχτή απόδειξη του σκανδάλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Δεν αρκεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Πετσίτη, πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Παππά, του Τσίπρα και του περιβάλλοντός τους (…)Πρέπει να δημοσιευθούν τα πόθεν έσχες» , τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της«Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι επιλογές του κυβερνητικού επιτελείου είχαν πια στερέψει και ήταν ώρα για τη λύση της ύστατης στιγμής.

Ως άλλη Ιφιγένεια, ο Μανώλης Πετσίτης έπρεπε να θυσιαστεί για το καλό όλων σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Και τη «βρώμικη δουλειά» ανέλαβε να κάνει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ετσι λοιπόν, προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε στο ραδιόφωνο του «News 24/7» για να δηλώσει πλέον ότι «ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο».

«Από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη», επεσήμανε με νόημα ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει ότι όλα θα ελεγχθούν, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ο άλλοτε «σύντροφος» Πετσίτης «σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά».

Οσο για τις καταγγελίες της ΝΔ και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, επέμεινε πως «η είδηση που δημοσιοποιήθηκε, είναι απολύτως ψευδής». «Ο φιλικός τύπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράγει περισσότερα fake news απ όσα μπορεί να καταναλώσει η ΝΔ», παρατήρησε χαρακτηριστικά και ομοίως, για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολίασε ότι «σιγοντάρει για δικούς της λόγους τη σκανδαλολογία της ΝΔ».

ΝΔ:  «Φαιδρές δικαιολογίες» – να κληθεί για εξηγήσεις η επικεφαλής της Αρχης για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε άμεσα με την εκπρόσωπο της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, να να απευθύνει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση Πετσίτη προς τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά:

  • Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
  • Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
  • Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Αννα Ζαΐρη, προκειμένου «να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες».

«Ενώ τα κομμάτια του παζλ στο σκάνδαλο Πετσίτη – Παππά – Αρτεμίου – Λαυρεντιάδη συμπληρώνονται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παριστάνοντας ότι δεν διαβάζει τις αποκαλύψεις που δημοσιεύονται. Οι δε δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τόσο από τον κ. Παππά, όσο και από τον κ. Τζανακόπουλο είναι φαιδρές, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήταν και δεν είναι ούτε “απλά ένας ιδιώτης” ούτε πόσο μάλλον “άγνωστος” στην παρέα του Μαξίμου, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουν εκ των υστέρων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...