345
Οι δύο συμμαθητές που, όπως όλα δείχνουν, έπεσαν θύματα απαγωγής | PIO Cyprus/ @CyprusPIO

Aπαγωγή-σοκ δύο 11χρονων μαθητών από σχολείο της Λάρνακας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 13:28
Οι δύο συμμαθητές που, όπως όλα δείχνουν, έπεσαν θύματα απαγωγής | PIO Cyprus/ @CyprusPIO

Aπαγωγή-σοκ δύο 11χρονων μαθητών από σχολείο της Λάρνακας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 13:28

Συναγερμός σήμανε στην κυπριακή αστυνομία μετά την περίεργη εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το δημοτικό σχολείο στις Καμάρες. Οι γονείς των δύο παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται με οικογενειακή φιλία.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη – γιο του γιατρού ορθοπεδικού Ελευθέριου Σταματάκη, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για απαγωγή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας μεγάλης σωματικής διάπλασης (περίπου 100 κιλά, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1,70-1,75 μ., με δεμένο το χέρι του), πλησίασε τα δύο παιδιά στο σχολείο τους και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο μεσήλικας γενειοφόρος άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος και τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν.

Αλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά να το βοηθήσουν σε κάτι και όταν αυτά ανταποκρίθηκαν, τα απήγαγε.

Ηδη ετοιμάζεται σκίτσο του απαγωγέα στη βάση της περιγραφής δύο παιδιών που τον έχουν δει, προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι από τη μέχρι στιγμής αξιολόγηση των δεδομένων γύρω από την υπόθεση προκύπτει ότι ο απαγωγέας ήθελε να πάρει μαζί δύο παιδιά και όχι ειδικά τα συγκεκριμένα παιδιά, αν και από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής ο απαγωγέας εκινείτο με ένα γκρίζο Nissan Sunny και ήδη έχουν στηθεί οδοφράγματα προκειμένου να εντοπιστεί, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχομένο μεταφοράς των δύο 11χρονων στα Κατεχόμενα. Στις έρευνες συμμετέχει από την πρώτη στιγμή και αστυνομικό ελικόπτερο, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί «κέντρα κρίσεως» για τον χειρισμό αυτής της σοβαρής -όπως αξιολογείται- υπόθεσης.

Παράλληλα καλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο κύπριος υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή του Πολίτη 1460.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...