270
O Μπιλ Κόσμπι | REUTERS/Jessica Kourkounis

Κάθειρξη δέκα ετών ζήτησε ο εισαγγελέας για τον Μπιλ Κόσμπι – θα πάει φυλακή στα 81 του;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 11:58
O Μπιλ Κόσμπι
|REUTERS/Jessica Kourkounis

Κάθειρξη δέκα ετών ζήτησε ο εισαγγελέας για τον Μπιλ Κόσμπι – θα πάει φυλακή στα 81 του;

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 11:58

Ποινή κάθειρξης για πέντε με δέκα χρόνια ζήτησε για τον Μπιλ Κόσμπι ο εισαγγελέας σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Αντρεα Κονστάντ, το 2004, στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται εδώ και μήνες στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 81χρονου σήμερα κωμικού υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι ηλικιωμένος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκτίσει ποινή σε φυλακή.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς» απάντησε χαρακτηριστικάο εισαγγελέας Κέβιν Στιλ στην αγόρευσή του, τονίζοντας ότι η ποινή που προτείνει είναι η κατάλληλη για τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο Κόσμπι αλλά και γιατί δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Ο δικηγόρος του Κόσμπι, αντίθετα, υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ’ εκτός για τον εαυτό του» είπε ο Τζόζεφ Γκριν.

«Το κατάλληλο μέρος για τον κατηγορούμενο είναι η φυλακή και γι’ αυτό προτείνω τη μέγιστη ποινή» πρόσθεσε ο κ. Στιλ απαντώντας στις αιτιάσεις του δικηγόρου του Κόσμπι.

Να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στην Άντρεα Κονστάντ με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει πριν ο Κόσμπι την κακοποιήσει.

Μάλιστα, η υπόθεση της Κονστάντ αποτελεί την μοναδική από τις 60 καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Κόσμπι και κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του αφροαμερικανού ηθοποιού.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να δοθεί σήμερα Τρίτη, με τον δικαστή Στίβεν Ο’Νιλ να πρέπει να αποφασίσει και εάν θα χαρακτηρίσει τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικά επικίνδυνο», πράγμα που θα σημαίνει ότι ο ηθοποιός θα πρέπει να ενημερώνει συνεχώς τις Αρχές για το πού βρίσκεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...