244
Διορθωτική κίνηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά την πολιτική θύελλα που ξεσήκωσε η προηγούμενη παρέμβασή της | INTIMEnews

Αναδίπλωση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την κατακραυγή για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 12:41
Διορθωτική κίνηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά την πολιτική θύελλα που ξεσήκωσε η προηγούμενη παρέμβασή της
|INTIMEnews

Αναδίπλωση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την κατακραυγή για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 12:41

Ο σάλος που προκάλεσε η τουλάχιστον «περίεργη» παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην έρευνα για τη «Μαύρη Δευτέρα» στο Μάτι, την υποχρέωσε λίγες μόλις ώρες αργότερα σε μία διορθωτική κίνηση, καθώς και σε διαβεβαιώσεις του περιβαλλοντός της ότι ουδεμία πρόθεση είχε να ανακόψει την πορεία της έρευνας.

Συγκεκριμένα όπως  έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την παραμονή του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, στη θέση του (σ.σ. θα αποχωρούσε την 1η Οκτωβρίου λόγω προαγωγής) προκειμένου να φέρει ο ίδιος εις πέρας της έρευνα για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Αναφορικά εξάλλου με την παραγγελία που απέστειλε η κυρία Δημητρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να συμπεριλάβει στην έρευνα το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω ενέργειά της, πηγές του Αρείου Πάγου διευρίνιζαν πως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σταματά η έρευνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -που σημειωτέον επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαβίβασε το έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης όχι με σκοπό να καθυστερήσει όποιες κινήσεις του κ. Ζαγοραίου, αλλά προκειμένου να λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες ενέργειες και να το αναζητήσει στην πορεία της έρευνάς του για να το συσχετίσει με το υλικό που έχει στα χέρια του.

Υπογραμμίζεται τέλος, ότι εναπόκειται στην απόλυτα στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους για τη διάπραξη αδικημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...