150
Ετσι θα είναι το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21 «Rider» | U.S. Air Force / Wikipedia

«Αόρατο» το νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21 Rider

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00
Ετσι θα είναι το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21 «Rider»
|U.S. Air Force / Wikipedia

«Αόρατο» το νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό B-21 Rider

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00

Αμερικανικές πηγές ανέφεραν ότι εντός του Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το νέο βομβαρδιστικό B-21 Rider, αεροσκάφος με δυνατότητες τύφλωσης των εχθρικών ραντάρ. Το «αόρατο» αεροσκάφος κατασκευάστηκε με απόλυτη μυστικότητα από την εταιρεία Northrop Grumman στο εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια. Αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη πτήση το 2023.

Κατά το παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακές προσομοιώσεις του αεροπλάνου που έδειχναν πώς μπορεί να μοιάζει. Το Πεντάγωνο αναμένεται να αγοράσει 100 τεμάχια προς ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τη σχετική είδηση για την πρεμιέρα του B-21 Rider έδωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Air Force Space Cyber ο επικεφαλής εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας Αντριου Χάντερ.

Το Πεντάγωνο ήλπιζε ότι η πρώτη πτήση του B-21 θα γινόταν τον περσινό Δεκέμβριο, ωστόσο το πρόγραμμα καθυστέρησε στις διάφορες δοκιμές. Η βάση Ελσγουορθ στη Νότια Ντακότα θα είναι η πρώτη κύρια επιχειρησιακή έδρα του νέου B-21, με τη βάση Γουάιτμαν στο Μιζούρι και Ντάιες στο Τέξας να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...