544
Χιουμοριστική ανάρτηση με αφορμή τις νέες ενδυμασίες που παρουσίασε η ΕΟΕ | Social media

Αντιδράσεις για τις ενδυμασίες που θα φορούν οι Ιέρειες στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2024, 17:09
Χιουμοριστική ανάρτηση με αφορμή τις νέες ενδυμασίες που παρουσίασε η ΕΟΕ
|Social media

Αντιδράσεις για τις ενδυμασίες που θα φορούν οι Ιέρειες στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2024, 17:09

Σε μία λαμπερή εκδήλωση στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την Τρίτη (12/3) η ΕΟΕ είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους χορηγούς και τους υποστηρικτές της, παρουσίασε τη νέα Πρωθιέρεια, Μαίρη Μηνά, τον νέο συνθέτη των Τελετών Αφής της Φλόγας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς και τις νέες ενδυμασίες των Ιερειών.

Οι νέες ενδυμασίες δημιουργήθηκαν από τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, και κατά την ΕΟΕ «απέσπασαν το χειροκρότημα όλων».

Οπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Με ένα δρώμενο από δύο Ιέρειες κι έναν Κούρο, σχεδιασμένο από τη Χορογράφο Αρτεμι Ιγνατίου, παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών στις Τελετές της Φλόγας που απέσπασαν το χειροκρότημα όλων. Τις ενδυμασίες που έχουν πολλά αρχαιοελληνικά στοιχεία, δημιούργησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκο Ιατρού».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Οι αλλαγές, ωστόσο, σχλιάστηκαν αρνητικά στα social media τις τελευταίες ώρες, με αρκετούς σχολιαστές στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν για «κιτς» και «αποκριάτικες» δημιουργίες.

Δείτε χαρακτηριστικά posts:

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ιστορία της ξεκινάει το 1936, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου και όπως ορίζει το τελετουργικό, την Αφή την κάνει η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ηρας (Ηραίον), στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...