441
Ο... σκεπτικός Δημήτρης Μάρδας σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής | InTime News

Επενδυτές από την… Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 16:22
Ο... σκεπτικός Δημήτρης Μάρδας σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής
|InTime News

Επενδυτές από την… Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 16:22

Οι επενδυτές, κατά τον Δημήτρη Μάρδα μπορεί και να «κρύβονται» στην Ειδομένη ή σε κάποιο άλλο hot spot. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, το πρωί της Κυριακής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ.Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής». Επίσης σημείωσε «δουλειά μας είναι να βρίσκουμε επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε μια καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και θέλουν να επενδύσουν στη χώρα».

«Να αποπεμφθεί ο Μάρδας»
Αμεση ήταν η αντίδραση του στελέχους της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, στις δηλώσεις του υφυπουργού. «Να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Μάρδας από την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ.
«Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε και πρόσθεσε πως «ο υπουργός έχει κάνει άλλες τέσσερις με πέντε άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία».

«Η κυβέρνηση χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες»
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού το μεσημέρι της Κυριακής. Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες. Αρκεί να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Ελληνες – με αυτά που ακούν – θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλοι επενδυτές».

«Για γέλια ή για κλάματα;»
«Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τη συγκεκριμένη δήλωση» ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης, υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό. Αν κάποιος έχει καταθέσεις, θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Γελοιοποιείται ο όρος επένδυση»
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και από την Ενωση Κεντρώων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, τόνισε πως «αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο επένδυση;».

«Δεν ξέρει τι του γίνεται»
«Οταν συνδυάζει αυτή τη ρύθμιση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τότε δεν νομίζω πως ξέρει τι κάνει. Δεν είναι για εδώ, πρέπει να πάει αλλού. Πρέπει να πάει στη ΝΑSA. Δεν ξέρω τι του ανήκει, πάντως η θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν του ανήκει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...