188
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο | Reuters

Ανοικτή πρόσκληση Βραζιλίας σε Ντι Κάπριο να επισκεφτεί τον Αμαζόνιο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 22:43
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο
|Reuters

Ανοικτή πρόσκληση Βραζιλίας σε Ντι Κάπριο να επισκεφτεί τον Αμαζόνιο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 22:43

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο προσκάλεσε τον Αμερικανό ηθοποιό Λεονάρντο ντι Κάπριο να επισκεφθεί τον Αμαζόνιο για να δει από κοντά την πραγματικότητα της κατάστασης εκεί, την ώρα που η βραζιλιάνικη κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις για την καταστροφή στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.

Ο Μουράο κάλεσε τον ντι Κάπριο, έναν προασπιστή του περιβάλλοντος, να πάει μαζί του προσωπικά σε ένα ταξίδι στις απομακρυσμένες περιοχές του δυτικού Αμαζονίου, κοντά στην πόλη Σάο Γκάμπριελ ντα Κατσοέιρα.

«Θα ήθελα να προσκαλέσω τον πιο πρόσφατο επικριτή μας, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, να έρθει μαζί μου στο Σάο Γκάμπριελ ντα Κατσοέιρα σε μια 8ήμερη περιοδεία στη ζούγκλα μεταξύ του αεροδρομίου Σάο Γκάμπριελ και του αυτοκινητόδρομου Κουκούι», είπε ο Μουράο.

«Θα μάθει με κάθε μεγάλη λακούβα που θα πρέπει να περάσει ότι ο Αμαζόνιος δεν είναι επίπεδη γη, για να κατανοήσει καλύτερα πως είναι η κατάσταση σε αυτήν την τεράστια περιοχή».

Πέρυσι, καθώς ο Αμαζόνιος βρέθηκε στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρο κατηγόρησε τον Ντι Κάπριο ότι είχε χρηματοδοτήσει τις φωτιές στην περιοχή, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.

Ο Ντι Κάπριο είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...