824
Ντι Κάπριο και Μπολσονάρο σε «χαρτοπόλεμο» δηλώσεων αναφορικά με τον Αμαζόνιο |

Τρελό: ο Μπολσονάρο καταγγέλλει τον Ντι Κάπριο ως εμπρηστή του Αμαζονίου!

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2019, 13:00
Ντι Κάπριο και Μπολσονάρο σε «χαρτοπόλεμο» δηλώσεων αναφορικά με τον Αμαζόνιο
|

Τρελό: ο Μπολσονάρο καταγγέλλει τον Ντι Κάπριο ως εμπρηστή του Αμαζονίου!

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2019, 13:00

«Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Όμως δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο».

Με αυτήν την… εμπρηστική και εξωφρενική δήλωση υποδέχτηκε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο τους βραζιλιάνους δημοσιογράφους την Παρασκευή στην προεδρική του κατοικία.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας αναπαρήγαγε δημοσίως (και φυσικά δίχως να να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτόν του τον ισχυρισμό) κάποιες μη-στοιχειοθετημένες κατηγορίες της βραζιλιάνικης αστυνομίας που ανέφεραν ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι εθελοντές πυροσβέστες προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Σύμφωνα με τον Μπολσονάρο, το WWF με τη σειρά του τις χρησιμοποίησε για να συλλέξει δωρεές στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από τον Ντι Κάπριο.

«Οπότε τι έκανε η ΜΚΟ; Ποιο είναι το ευκολότερο πράγμα; Να βάλει φωτιά στο δάσος. Να τραβήξει φωτογραφίες, να φτιάξει ένα βίντεο», είπε ο Μπολσονάρο.

«(Η WWF) πραγματοποιεί μια εκστρατεία ενάντια στην Βραζιλία, επικοινωνεί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, εκείνος δωρίζει 500.000 δολάρια. Ένα μέρος αυτών των χρημάτων πήγε σε ανθρώπους που έβαζαν φωτιές. Λεονάρντο Ντι Κάπριο συνεισφέρεις στις φωτιές στον Αμαζόνιο. Αυτό είναι απαράδεκτο», κατέληξε ο πρόεδρος.

Η WWF διέψευσε κατηγορηματικά ότι δέχθηκε δωρεά από τον αμερικανό ηθοποιό και ότι απέκτησε φωτογραφίες από πυροσβέστες.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος έχει επανειλημμένα εξαπολύσει λεκτικές επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον των ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ότι «βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου προκειμένου να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησής του».

«Όλα δείχνουν ότι οι ΜΚΟ πηγαίνουν στον Αμαζόνιο για να βάλουν φωτιές στο δάσος», είχε επαναλάβει προκλητικά ο Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνομιλίας μέσω Facebook που είχε με τους πολίτες πριν μερικές εβδομάδες.

Ο Ντι Κάπριο με την Γκρέτα Τούνμπεργκ: φωτογραφία από το facebook του σταρ
Τι απάντησε ο Ντι Κάπριο

Ο 45χρονος Ντι Κάπριο απάντησε άμεσα στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Μπολσονάρο.

Ο ηθοποιός σε ανακοίνωσή του μέσω Instagram αναφέρει:

«Σε αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, στηρίζω τον λαό της Βραζιλίας που παλεύει για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ένα καταπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της αφοσίωσης και του πάθους που χρειάζεται για να σωθεί το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων κινδυνεύει και είμαι περήφανος που στέκομαι με αυτές τις ομάδες για την προστασία τους. Παρότι αξίζουν τη συμπαράσταση, δεν χρηματοδοτήσαμε τους ρργανισμούς που έβαλε ως στόχο (ο βραζιλιάνος πρόεδρος)» έγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός σε απάντηση των ισχυρισμών του Μπολσονάρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

At this time of crisis for the Amazon, I support the people of Brazil working to save their natural and cultural heritage. They are an amazing, moving and humbling example of the commitment and passion needed to save the environment. The future of these irreplaceable ecosystems is at stake and I am proud to stand with the groups protecting them. While worthy of support, we did not fund the organizations targeted. I remain committed to supporting the Brazilian indigenous communities, local governments, scientists, educators and general public who are working tirelessly to secure the Amazon for the future of all Brazilians.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...