304
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα | facebook.com/androulakisnikosgr

Ανδρουλάκης: «Κάποιοι θέλουν μια μικρή και φοβική παράταξη»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 14:16
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα
|facebook.com/androulakisnikosgr

Ανδρουλάκης: «Κάποιοι θέλουν μια μικρή και φοβική παράταξη»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 14:16

Πρέπει να αφήσουμε πίσω τη νοοτροπία που θέλει μια «μικρή και φοβική παράταξη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο υποψήφιος για την προεδρία του φορέα της Κεντροαριαστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» του Σαββάτου, σημειώνει ότι η νέα παράταξη δεν πρέπει να έχει σχέση με τα αρχηγικά κόμματα του χθες και ότι θα πρέπει να λειτουργεί «δημοκρατικά, συλλογικά και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ενοποίηση ή όχι των ΚΟ του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να είναι αντικείμενο διαδικασιών πίσω από κλειστές πόρτες», αλλά από όλους τους ψηφοφόρους της παράταξης. «Στο ιδρυτικό συνέδριο δεν θα έρθουν ως απλοί χειροκροτητές, αλλά ως συνιδρυτές του νέου φορέα», επισημαίνει,.

«Εχουμε κουράσει τον κόσμο με την ατέρμονη συζήτηση της μορφής του νέου φορέα. Δεν τίθεται ζήτημα διάλυσης των κομμάτων σήμερα, μια και έχει αποφασιστεί ότι ο νέος φορέας θα είναι πολυκομματικός στο πρότυπο της Ιταλικής Ελιάς. Βεβαία, και η ΕΛΙΑ μετεξελίχθηκε στο σημερινό ενιαίο PD.Ο μόνος τρόπος να πείσουμε ότι δημιουργούμε κάτι πραγματικά καινούριο είναι να αποκτήσει αμέσως ο νέος φορέας ενιαία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και φωνή απέναντι στις εξελίξεις», λέει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε καθαρές κουβέντες απ’ όλους, οργάνωση και πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάψει να είναι έρημος χαμένων ευκαιριών. Οπως επισήμανε, «όλοι θέλουμε ενότητα, όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτήν με την οποία θα μοιράζουμε υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε όλοι μαζί, ας την εκπροσωπήσουν άλλοι».

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να μοιράσει «τα ιμάτια της Δημοκρατικής Παράταξης σε παλιούς πρωταγωνιστές για να πάμε ενωμένοι σε εκλογές».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά του για να εκφραστεί η νέα γενιά που μπορεί να δώσει ευκαιρίες στους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...