590
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Θεοδωράκης: «Χρειάζεται ανανέωση ουσίας και όχι βιτρίνας»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 11:00
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Θεοδωράκης: «Χρειάζεται ανανέωση ουσίας και όχι βιτρίνας»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 11:00

Στους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα του Κέντρου αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του, ενώ επανήλθε στις κατηγορίες για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους.

«Μπήκα σ΄αυτήν την υπόθεση επειδή θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μια ανανέωση ουσίας και όχι μόνο μια ανανέωση βιτρίνας», είπε στη συνέντευξή του στο κανάλι Εpsilon.

Πρόσθεσε ότι «διεκδικώ την αρχηγία, γιατί πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα στο κέντρο και να ανανεώσουμε την πολιτική ηγεσία. Πρέπει να μπουν μπροστά και καινούριοι άνθρωποι».

Επανέλαβε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει στην αναμέτρηση, «θα είμαι παρών και θα ακούω το νέο αρχηγό. Θα συνεργαστώ μαζί του».

Για την προσέλευση σημείωσε ότι «ασφαλώς θα υπάρξει θέμα με την προσέλευση των ατόμων. Επιτυχία θα είναι αν πάνε να ψηφίσουν πάνω από 200.000 άτομα. Κάτω από 100.000 άτομα θα είναι ήττα. Φυσικά και θα υπάρξει γκρίνια αν ψηφίσουν γύρω στις 70-80.000 άτομα».

Σε ερώτημα για τις κατηγορίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ του ίδιου και της Φώφης Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε εκ νέου ότι όποιος υποστηρίζει αυτήν την άποψη «ή δεν ήξερε, οπότε είναι πρόβλημα, ή ξέρει και λέει ψέματα, οπότε και εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Πρόσθεσε: «Πώς θα πηγαίναμε σε ένα νέο κόμμα εάν δεν είχαμε συμφωνήσει δύο κοινοβουλευτικοί αρχηγοί; Αυτό που είπαμε είναι ότι οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες αποδέχονται πως θα βγει ένας αρχηγός από την εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη και αυτός θα οδηγεί τις δύο ΚΟ. Αυτό δεν μπορούσε να μην αποφασιστεί. Επίσης αποφασίστηκε ότι ο νέος αρχηγός θα πάει το νέο κόμμα στις εκλογές και δεν θα ρωτάει τη Φώφη ή τον Σταύρο». Επιπλέον, όπως σημείωσε, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυρία Γεννηματά είχαν αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενες τους συνεντεύξεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «ένας από τους λόγους που δε διαλύουμε τα κόμματα τώρα είναι γιατί πρέπει να κουβαλήσουν τα χρέη τους. Δεν μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι διαλύουμε το κόμμα και χάνονται τα λεφτά. Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη, θα συνεχίσει να τα έχει -το έχει δεχτεί και η κυρία Γεννηματά- και μετά τις εθνικές εκλογές όταν οριστικοποιήσουμε το νέο σχήμα θα πρέπει να επανατοποθετηθούμε στο θέμα, με δεδομένο ότι τα λεφτά δε θα χαθούν μπαίνοντας σε μια διάταξη που θα λέει “ξέχασέ τα, ελληνικέ λαέ”».

Η δική του πρόταση, όπως είπε στη συνέντευξη, είναι τα νέα κόμματα να έχουν πρώτον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, «κόφτη» στο τέλος του χρόνου και τα χρέη των κομμάτων να τα εγγυώνται οι αρχηγοί με την προσωπική τους περιουσία.

Για το ντιμπέιτ

Σχετικά με το ντιμπέιτ της περασμένης Δευτέρας, στο οποίο αναμετρήθηκαν και οι εννέα υποψήφιοι, είπε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε ένα πιο ζωντανό και διαδραστικό ντιμπέιτ, όπου θα υπήρχε η δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης και διαφωνίας ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν τις διαφορές που υπάρχουν.

Αν είχε τη δυνατότητα για ερωτήσεις προς τους συνυποψηφίους του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι θα τους ζητούσε να  δώσουν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «αν είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τις παλιές συνήθειες». Επανήλθε μεταξύ άλλων, στην θέση ότι το νέο κόμμα δεν θα πρέπει να έχει φοιτητική παράταξη, για την οποία, όπως είπε, δεν έχει πάρει απάντηση από κανέναν άλλο υποψήφιο.

Τέλος, για τα κρούσματα βίας στην Αθήνα είπε ότι «έχουμε υποβάλει εδώ και πολύ καιρό –και στον κ. Καμίνη – συγκεκριμένη πρόταση για να ασκήσουμε πίεση προς την κυβέρνηση: να ενωθούμε όλα τα κόμματα μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και να απαιτήσουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την πόλη μας και να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα Δημοκρατίας σε αυτές τις περιοχές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...