238
O Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Νίκο Δένδια. Λίγο αργότερα έφυγε εσπευσμένα από την Αθήνα | Twitter/Nikos Dendias

Εσπευσμένη αναχώρηση του Νετανιάχου από την Αθήνα μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 11:34
O Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Νίκο Δένδια. Λίγο αργότερα έφυγε εσπευσμένα από την Αθήνα
|Twitter/Nikos Dendias

Εσπευσμένη αναχώρηση του Νετανιάχου από την Αθήνα μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 11:34

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ στη Βαγδάτη (εδώ), προκάλεσαν διπλωματικές επιπλοκές στην Αθήνα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό πως επισπεύδει την αναχώρησή του από την ελληνική πρωτεύουσα καθώς επιβάλλεται η επιστροφή του στο Ισραήλ.

Την είδηση της εσπευσμένης αναχώρησης του ισραηλινού πρωθυπουργού, ανακοίνωσε στην Ιερουσαλήμ αξιωματούχος από το γραφείο του.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι ισραηλινές Eνοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί.

Ο Νετανιάχου αφίχθη στην Αθήνα την Πέμπτη για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έμενε στην Ελλάδα για τρεις μέρες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον Νίκο Δένδια, ωστόσο η προγραμματισμένη για αργότερα συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ακυρώθηκε. Σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε: «Λόγω έκτακτης αναχώρησης του Πρωθυπουργού του Κράτους του Ισραήλ κ.  Netanyahu για το Ισραήλ, η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο ακυρώνεται».

Νωρίτερα πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έγινε δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον κ. Δένδια.

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed είναι μια ιστορική στιγμή για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ και την περιφερειακή σταθερότητα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...