• Μια πρωτοχρονιάτικη πίτα αξίας 12.000 ευρώ από τον υπουργό Μάκη Βορίδη

    Πόσο κοστίζει να κόψεις μια βασιλόπιτα; Εξαρτάται. Αν είσαι large υπουργός της κυβέρνησης –Αγροτικής Ανάπτυξης εν προκειμένω– και λέγεσαι Μάκης Βορίδης και θέλεις να δείξεις ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της για τα καλά την κρίση, μπορεί το παραδοσιακό «κοπή τη πίτα» να κοστίσει και 12.000 ευρώ δημόσιου χρήματος. Οσοι πουν ότι κάτι τέτοια κουβαρνταλίκια –σπατάλες δηλαδή– μάς οδήγησαν στην κρίση, είναι μίζεροι, λαϊκισταί.

     

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, νυν βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και αφορούσε στην έγκριση δαπάνης 12.000 ευρώ για την εκδήλωση κοπής «της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικονομικού έτους 2020».

     

    Βέβαια, στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, όταν ο κ. Βορίδης αποφάσισε να ξοδέψει 12.000 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο του –η σχετική απόφαση υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Στρατάκο «με εντολή υπουργού».

     

    Αλλά για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι όλα ξεκίνησαν από την κυρία Τελιγιορίδου η οποία αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση για μερικά ψωροχιλιάρικα και σχολίασε στα social media: «Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

    Απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αναφέρθηκαν ακριβώς στην απόφαση να ξοδευτούν τόσα χρήματα για μια εκδήλωση κοπής πίτας, αλλά κατήγγειλαν την «κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    «Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα» ανέφεραν από το υπουργείο του κ. Βορίδη για να προσθέσουν πως «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο», ένα ποσό το οποίο χαρακτήρισαν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

     

    Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι με 16 ευρώ ανά άτομο κάθε εργαζόμενος φεύγει με μία ολόκληρη πίτα και το φλουρί μαζί –εκτός και αν πρόκειται για βασιλόπιτα-γίγας από την οποία βγαίνει μέσα μια στριπτιζέζ φωνάζοντας «χάπι 2020 έβρι μπόντι!»– και ας πάμε στην ανταπάντηση της κυρίας Τελιγιορίδου η οποία επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση στο Facebook.

     

    Η κυρία Τελιγιορίδου υπενθύμισε πως «όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε».

    Τελικά ο κ. Βορίδης είπε το πρωί της Τρίτης στο Open ότι θα πάρει πίσω την απόφαση και θα πληρώσει ο ίδιος προσωπικά την εκδήλωση κοπής πίτας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στερήσει την εκδήλωση από τους εργαζομένους», προσέθεσε.

     

    Αξίζει να δούμε τώρα αν η εκδήλωση που θα πληρώσει ο υπουργός από την τσέπη του θα κοστίσει το ίδιο, 12.000 ευρώ, ή λιγότερα…

  • H Μπακογιάννη πανηγυρίζει που είναι επιτέλους... κοντή

    Είναι σπάνιος ο αυτοσαρκασμός στην πολιτική και ακόμα πιο σπάνιος στην ελληνική πολιτική. Αυτό όμως το δυσεύρετο στοιχείο το έχει η Ντόρα Μπακογιάννη. Και το αποδεικνύει συχνά πυκνά στα social media.

     

    H βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε προ ημερών στο ίδιο πλοίο, στο «Κρήτη ΙΙ», σε ένα από τα ταξίδια της προς την εκλογική της περιφέρεια. Εκεί συνάντησε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γιο της, δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Πόζαρε μαζί τους και ανήρτησε τη σχετική φωτογραφία με τη λεζάντα: «επιτέλους κοντή!»

    Με παροιμιώδες ύψος, σήμα κατατεθέν της φαμίλιας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η κυρία Μπακογιάννη έχει αφήσει εποχή ως η «ψηλή» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, συχνά επισκιάζοντας τους άρρενες συναδέλφους της. Τελικά βρήκε δύο ψηλότερους να ποζάρει μαζί τους, τον ύψους 2 μ. πρώην μπασκετμπολίστα κ. Κικίλια και τον ύψους 1,94 μ. γιο της.

     

    Για την Ιστορία η κυρία Μπακογιάννη είναι και ελάχιστα πιο κοντή από τον αδελφό της, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που βλέπει τον κόσμο από το 1,89 μ.

  • Η Φώφη Γεννηματά σε «λουλουδοπόλεμο» στον Κιάμο

    Κάπου ανάμεσα σε κοπές πίτας και χρησμούς για την Προεδρία της Δημοκρατίας (εδώ), η Φώφη Γεννηματά βρήκε την ευκαιρία να διασκεδάσει στα πατροπαράδοτα «μπουζούκια».

     

    Το Σάββατο λοιπόν το βράδυ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε στο «Fever», όπου τραγουδούν ο Πάνος Κιάμος και ο Γιώργος Μαζωνάκης και το διασκέδασε δεόντως, με τον επίσης πατροπαράδοτο «λουλουδοπόλεμο».

     

    Υπήρξαν και ντοκουμέντα. Σύμφωνα με το Markos.tv, που κατέγραψε τις εικόνες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν καλεσμένη φίλου της επιχειρηματία που έκοβε την πίτα της εταιρείας του στο «Fever» –δεν το λες και κατανυκτικό για κοπή βασιλόπιτας, αλλά γούστα είναι αυτά.

     

    Οταν την εντόπισε ο κ. Κιάμος στα πρώτα τραπέζια, τότε άρχισε να τη ραίνει με λουλούδια –δηλαδή να της πετάει τα γαρύφαλλα μαζί με το καλάθι– και της αφιέρωσε ορισμένες από τις γνωστές του επιτυχίες.

     

    Η Φώφη πάντως, διακριτική, επέστρεψε ένα γαρύφαλλο στον τραγουδιστή, χωρίς να του το πετάξει.

     

    Σύμφωνα με το Markos.tv, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν καλεσμένη του επιχειρηματία Βασίλη Σαβράμη. Και με μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο, ήταν και πέρυσι τέτοιες μέρες καλεσμένη του στα μπουζούκια…

  • Η Νόνη Δούνια αποκαλύπτει: «Υπάρχει φλερτ μέσα στη Βουλή»

    Η βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ, Νόνη Δούνια, έδωσε μια πολύ προσωπική συνέντευξη στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1.

     

    Πρώην μοντέλο, πρώην παρουσιάστρια και νυν βουλευτής, η κυρία Δούνια μίλησε τόσο για την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία επιβλήθηκε όσο και για το πώς την αντιμετωπίζουν οι άρρενες συνάδελφοί της στη Βουλή.

     

    «Το χειρουργείο ήταν όσο σοβαρό είναι ένα χειρουργείο καρδιάς. Δεν έγινε ξαφνικά. Ήταν προγραμματισμένο, το παρακολουθούσα από πολύ μικρή. Υπάρχει μία πάθηση που λέγεται πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας που την έχουν αρκετές γυναίκες. Όμως, η δική μου ήταν εκφυλιστική. Οπότε μου είπαν πως σιγά-σιγά ο μεντεσές χαλάει και έπρεπε να πάω να τον φτιάξω. Από 25 χρονών ήξερα ότι κάποια στιγμή πρέπει να χειρουργηθώ, γιατί αν δε το έκανα τώρα θα έπρεπε αργότερα να κάνω αντικατάσταση βαλβίδας. Τα μηνύματα που έλαβα ήταν πάρα πολλά και συγκινητικά. Ήμουν οκτώ ώρες στο χειρουργείο. Στα παιδιά μου είπα ότι πάω στον οδοντίατρο. Σκέφτηκα να γράψω ένα γράμμα στα παιδιά μου πριν από το χειρουργείο, μήπως κάτι συμβεί, αλλά δεν το έκανα για να μη σκέφτομαι αρνητικά».

     

    Οσον αφορά τις σχέσεις με τους άλλους συναδέλφους της, η κυρία Δούνια είπε ότι δεν δέχτηκε «ρατσισμό» επειδή προέρχεται από έναν χώρο όχι συνηθισμένο. Στην ερώτηση αν υπάρχει φλερτ στη Βουλή η απάντησή της ήταν αφοπλιστική:

     

    «Ουυυυυ…. Εγώ το βλέπω, το αντιλαμβάνομαι, κάποιοι μπορεί να μην το βλέπουν. “Πέφτει” φλερτ, αν και είναι πολύ λιγότερες οι γυναίκες».

     

  • O Κυριάκος Μητσοτάκης εντοπίστηκε σε αγώνα του ΝΒΑ

    Είναι γνωστή η αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αθλητισμό και κυρίως για το μπάσκετ. Είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ για επίσημο ταξίδι. Αν συνδυάσετε αυτές τις δύο παραμέτρους θα αντιληφθείτε ότι δύσκολα θα μπορούσε να αντισταθεί ο Πρωθυπουργός στον πειρασμό να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα του ΝΒΑ.

     

    Στο περιθώριο λοιπόν του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και αφού ανεχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, όπου παρέστη στην τελετή των Θεοφανείων (εδώ), ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Ουάσινγκτον –και εκεί, προτού συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα των τοπικών Γουίζαρντς απέναντι στους θρυλικούς Μπόστον Σέλτικς.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο γήπεδο με τη σύζυγό του και μάλιστα κάθησαν σε διακεκριμένες θέσεις κοντά στον πάγκο των γηπεδούχων. Τούτο διότι ο ιδιοκτήτης των Γουίζαρντς, Τεντ Λόνσις, εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και επιχειρηματίας με προσωπική περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων, είναι προσωπικός του φίλος.

    To ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος προσεκλήθη από τον πάμπλουτο ιδιοκτήτη των Γουίζαρντς είναι μια λεπτομέρεια που έχει σημασία, καθώς αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ έσπευσαν να καυτηριάσουν το γεγονός ότι τα εισιτήρια σε αυτής της θέσης κοστίζουν 2.300 δολάρια έκαστο.

     

    Για την Ιστορία, ο κ. Μητσοτάκης έφερε γούρι στους Γουίζαρντς της Ουάσινγκτον, οι οποίοι επικράτησαν των Σέλτικς με 99-94.

  • H δήμαρχος της Κέρκυρας στα χνάρια της Μαρίνας Πατούλη - μπορεί;

    Φαίνεται ότι η Μαρίνα Πατούλη, σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, έχει κάνει ένα είδος σχολής. Το εκτυφλωτικά αυτοκρατορικό ντύσιμο, οι πόζες, η προβολή μέσω social media δημιούργησαν ένα μοντέλο δημοσίου προσώπου που βρίσκει μιμητές.

    Βέβαια, όπως μάς έδειξαν και οι πρόσφατες φωτογραφίες του ζεύγους Πατούλη από το Λονδίνο όπου πέρασαν τις πρώτες ημέρες του 2020, δεν είναι εύκολο για μια κυρία να μιμηθεί τη Μαρίνα.

     

    Ομως φαίνεται ότι η νέα δήμαρχος της Κέρκυρας, η αξιότιμη Μερόπη Υδραίου, έκανε μια προσπάθεια.

     

    Η κυρία Υδραίου, γαλάζια υποψήφια χωρίς όμως επίσημο χρίσμα, εξελέγη πανηγυρικά στη δημαρχία του Nησιού των Φαιάκων στις τελευταίες εκλογές, κατατροπώνοντας στον β’ γύρο, με ποσοστό 65,30%, τον αντίπαλό της, επίσης «γαλάζιο» και παλαιό δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή.

     

    Στο μήνυμά της στο Facebook για το νέο έτος, η κυρία Κυπραίου ποζάρισε στο δημαρχείο, όπως μαρτυρούν οι σημαίες πίσω της, καθισμένη σε μια καρέκλα που θυμίζει θρόνο και φορώντας ένα εντυπωσιακό λευκό σύνολο. Οντως μια εντυπωσιακή πόζα. Αλλά θέλει πολλή προσπάθεια ακόμα για να πλησιάσει την τελειότητα της κυρίας Πατούλη. Διότι σε κάτι τέτοια σημασία έχει η λεπτομέρεια: δύο χρησιμοποιημένα ποτήρια αριστερά και ένα ξεχαρβαλωμένο ρούτερ για Internet δεξιά, χαλούν την όμορφη εικόνα.

  • Τζιτζικώστας: ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός και κάνει χυδαία αστεία για τις υφισταμένες του και τις τσόντες του Σειρηνάκη

    Μπορεί να ήταν η χαλαρότητα των εορτών. Μπορεί ότι στην Κεντρική Μακεδονία του λαοφιλούς Απόστολου Τζιτζικώστα το #MeToo δεν έχει φτάσει ακόμα, ίσως φτάσει με το Μετρό. Ή μπορεί να ήταν απλώς μια φάση γενικευμένης μπούρδας. Ολα θα ήταν σχεδόν κατανοητά αν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο άνθρωπος που πριν τέσσερα χρόνια ήθελε να γίνει αρχηγός της ΝΔ και εν αναμονή Πρωθυπουργός της χώρας (για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει 39,8% ενώ ο Τζι Τζι 20,3%).

     

    Ο κ. Τζιτζικώστας λοιπόν αποφάσισε να δώσει ένα ρεσιτάλ χαμηλού επιπέδου χιούμορ με στόχο τις γυναίκες εργαζόμενες στην Περιφέρεια Μακεδονίας. Δεν ήταν της στιγμής, ένα lapsus linguae, όπως προσπάθησε μετά να τα μπαλώσει, λέγοντας ότι κάτι τέτοια δεν τον εκφράζουν. Ηταν μια σειρά από συνεχή σεξιστικά υπονοούμενα, σε μεγάλο βαθμό ενδεικτικά του πώς φαντάζονται ορισμένοι τον ρόλο της γυναίκας.

     

    Κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πανηγυρίζοντας την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας άκουσε πρώτα τον εκπρόσωπο των στούντιο να του ζητάει να μεσολαβήσει ώστε «όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές». Οι κυρίες γέλασαν, αλλά μετά αποφάσισε να πάρει ο Περιφερειάρχης τη σκυτάλη των αστεϊσμών.

     

    Απευθυνόμενος στις γυναίκες, που ήταν παρούσες, είπε: «Τι είδους ταινία; Προσέξτε τι θα πείτε…». Φρόντισε δε να εικονογραφήσει τη σκέψη του με τη χαρακτηριστική κίνηση του μεσαίου δαχτύλου.

     

    Επειδή όμως μπορεί κάποιες να μην το κατάλαβαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έγινε και πιο αναλυτικός: «Ακουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;»

     

    Το κρεσέντο του Περιφερειάρχη έγινε viral, αν και δεν απασχόλησε τα συμβατικά ΜΜΕ. Αποτέλεσε δε μια καλή ευκαιρία για τον Χρήστο Γιαννούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντίπαλο του κ. Τζιτζικώστα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, να του επιτεθεί:

     

    «Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννούλης.

     

    Ακολούθησε μια συγγνώμη από τον κ. Τζιτζικώστα:

     

    Ισως να πρέπει να περιμένουμε στο προσεχές μέλλον μια ομιλία του κ. Τζιτζικώστα για τα θύματα του σεξισμού, ή τη διοργάνωση από την Περιφέρεια ημερίδας για το #MeTοο στα χρόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  • Με αυτή τη φωτογραφία αποχαιρέτησε το 2019 η Κατερίνα Νοτοπούλου

    Η χρονιά ήταν μια όμορφη περιπέτεια για την Κατερίνα Νοτοπούλου. Την ξεκίνησε ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και την κλείνει ως η πρώτη σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την ξεκίνησε ως υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, τη συνέχισε ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και την έκλεισε ως εισηγήτρια του νεολογισμού «τσέο», στη θέση του αδιάφορου αγγλόφωνου CEO.

     

    Τέλος πάντων, η 31χρονη βουλευτής που πήρε σχεδόν 50% περισσότερους σταυρούς από τον δεύτερο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, αναδείχθηκε μέσα στο 2019 ως μια ενδιαφέρουσα πολιτική παρουσία. Και υπό αυτήν την έννοια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που η ίδια επέλεξε να αποχαιρετήσει τη χρονιά.

     

    Η κυρία Νοτοπούλου επέλεξε μια πόζα μοντέλου, δίπλα σε ένα παλαιό καλοριφέρ και ένα παλαιότερο ραδιόφωνο. Το όλο σκηνικό το ανήρτησε στο Instagram με το σχόλιο: «Φεύγει η χρονιά και μας μένουν τρυφερές αναμνήσεις… μουσικές, στιγμές, συναισθήματα και φίλοι καλοί κ αγαπημένοι, γλυκασμός ψυχής…»

  • Ο Γεωργιάδης και ο Κωνσταντινόπουλος εξυμνούν το πρωτοσέλιδο για το «αγέννητο παιδί» του Sportime

    To τι βάζει κάθε εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της είναι σχεδόν δικό της θέμα — και των αναγνωστών της. Με εξαίρεση το «Μακελειό» που είναι να απορείς πώς δεν έχει απασχολήσει κάποιον εισαγγελικό λειτουργό, κάθε έντυπο μπορεί να βάζει ό,τι θέλει —ελευθεροτυπία έχουμε. Ετσι, το αθλητικό «Sportime» αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο με τον Μάνταλο, τον Βαζένκοφ και τον Μουνιέ και έκανε την Κυριακή πρωτοσέλιδο ένα έμβρυο με σπαρακτικό τίτλο «αφήστε με να ζήσω», τιμώντας, όπως μας εξήγησε, την «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού».

     

    Η θέση της αθλητικής εφημερίδας ήταν σαφής: δεν πρέπει να γίνονται αμβλώσεις στην Ελλάδα διότι έτσι δεν αυξάνεται ο πληθυσμός της χώρας. Ας προσπεράσουμε το αντιεπιστημονικό του όλου πράγματος, ή την πρωτοσέλιδη άρνηση στη γυναίκα να ορίζει τα του σώματός της, την πρωτοσέλιδη άρνηση δηλαδή ενός νόμου του κράτους. Ας προσπεράσουμε και το γεγονός ότι η «Sportime» γίνεται η πρώτη εφημερίδα που αγκαλιάζει την αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου να θεσπίσει «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού».

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι δύο πολιτικοί, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έσπευσαν να εξυμνήσουν το εν λόγω πρωτοσέλιδο, αναπαράγοντάς το στα social media και υιοθετώντας τον εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό της εφημερίδας ότι κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 350.000 αμβλώσεις στη χώρα μας…

    Μιλάμε για δύο πολιτικούς που φώναζαν «Μένουμε Ευρώπη» και μάλιστα έχουν σχέση με την υγεία. Ο μεν κ. Γεωργιάδης διατέλεσε υπουργός Υγείας, ο δε κ. Κωνσταντινόπουλος είναι γιατρός!

     

  • Η Ελενα Ράπτη μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη, για τον γάμο, τα Χριστούγεννα και τις αλλαγές που φέρνει ένα παιδί

    Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος γενικευμένης χαλαρότητας και αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς. Ελάχιστοι «ταλιμπάν» μένουν ως οπισθοφυλακή και πλακώνονται στα στούντιο για το «νόμος και τάξη» του Χρυσοχοΐδη και το «κατήργησα την ομάδα Δέλτα» του Τόσκα. Οι περισσότεροι βουλευτές βρίσκουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την περιφέρειά τους και να ασχοληθούν με πιο απλά πράγματα. Μια από αυτούς ήταν η Ελενα Ράπτη, η οποία βγήκε στην Ελένη Μενεγάκη.

     

    Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ προλογίστηκε στην εκπομπή «Ελένη» ως μια γυναίκα που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της γιατί στολίζει για πρώτη φορά το σπίτι της ως παντρεμένη –με τον Κίμωνα Μπάλλα τον οποίο ως γνωστόν παντρεύτηκε το καλοκαίρι– και ακολούθησε ένα lifestyle δεκάλεπτο θεσσαλονικιώτικης ιδιαιτερότητας με λίγο κρασί, αρκετά Χριστούγεννα και πολλή αγάπη.

    Η κυρία Ράπτη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια τις γιορτές: έφτιαχνε με τη μαμά και την αδελφή της αστέρια από χαρτόνι και χρυσόσκονη, πίστευε στον Αγιο Βασίλη και οι γονείς της φρόντιζαν να βάζουν τα δώρα κάτω από το δέντρο, είπε ότι «η αδελφή μου ήταν η ήσυχη και εγώ η ζωηρή», ότι «θεωρητικά αυστηρός ήταν ο μπαμπάς», ότι στη Γ’ Λυκείου την άφηναν να βγαίνει τις Παρασκευές ως τις 12 και τα Σάββατα ως τις 02.30 και ότι δεν ένιωθε ως η ωραία του σχολείου, αλλά είχε την προσοχή της από συμμαθητές της.

     

    Σε πιο προσωπικό τόνο η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν θα έκανε τις ίδιες επιλογές στην προσωπική της ζωή, αλλά πρόσθεσε πως «σήμερα νιώθω ότι βρίσκομαι εκεί που ονειρευόμενουν μια ζωή να βρίσκομαι. Από μικρό παιδί όταν έλεγα ότι μια μέρα θα παντρευτώ –και αυτό ευχόμουν να γίνει αμέσως μετά το λύκειο– ο άνθρωπος που ονειρευόμουν… ο άνθρωπος ήρθε τώρα στη ζωή μου, 20 χρόνια μετά».

    Στη δημοσιογραφική ερώτηση αν άλλαξε η καθημερινότητά της μετά τον γάμο, η κυρία Ράπτη απάντησε «όχι ιδιαίτερα, διότι εμείς και πριν τον γάμο είχαμε μια πολύ δεμένη σχέση. Είχαμε κοινές δράσεις, κοινούς στόχους. Δέσαμε πολύ γλυκά και όμορφα».

     

    Η κυρία Ράπτη μίλησε και για το μέλλον. «Νομίζω ότι όταν έρθει το παιδί, θα επαναπροσδιοριστούν κάποια δεδομένα, όπως η σταθερή κατοικία. Αλλά αφήνουμε το παιδί να φέρει αυτές τις νέες προδιαγραφές στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας».

     

    Στη δε ερώτηση τι θα ήθελε να της φέρει ο νέος χρόνος, απάντησε  πως θα γράψει γράμμα στον Αγιο Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα και «θα σας το πω του χρόνου, τέτοια εποχή»…

  • O Τσίπρας αποκάλεσε τον Γιώργο Παπαδάκη «αντιεξουσιαστή»

    Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να κάνει πολιτική με τις τηλεοπτικές του παρουσίες.

     

    Προ μηνών, η πολυσυζητημένη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά, λίγα 24ωρα πριν τις εθνικές κάλπες ουσιαστικά διέσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επέτρεψε στον τότε απερχόμενο Πρωθυπουργό να κομπάζει ότι «έδωσα τη μάχη του ΣΚΑΪ». Τώρα έδωσε μια άλλη μάχη, αυτή της δημιουργίας μιας πολιτικής υπεραξίας, με την παρουσία του απέναντι στον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1.

     

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συνέντευξη στον κ. Παπαδάκη και στο «Καλημέρα Ελλάδα» και είπε διάφορα, κυρίως τα γνωστά, αλλά φρόντισε να δημιουργήσει ένα ιδεολογικό πλαίσιο, χαρακτηρίζοντας την εκπομπή «αντιεξουσιαστική».

     

    Αφορμή στάθηκε μια παρατήρηση του παρουσιαστή της εκπομπής: «Ηρθε φορτσάτη η κυβέρνηση της ΝΔ και άρχισε να δίνει. Πού βρήκε τα λεφτά να το κάνει και γιατί δεν το κάνατε εσείς;».

     

    Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν η εξής: «Την τσέπη σας την έχετε δει; Ωραία είναι τα ακούς όλα αυτά, αλλά στο τέλος γίνεται ταμείο με την τσέπη του καθενός. Πέρυσι τέτοιο καιρό εσείς εδώ ασκούσατε κριτική– και καλά κάνατε γιατί είστε η μόνη εκπομπή της τηλεόρασης που σταθερά και διαχρονικά είστε αντιεξουσιαστική. Είστε οι αντιεξουσιαστές των μέσων ενημέρωσης. Πολύ με εκνευρίζατε όταν ήμουν Πρωθυπουργός και ορθά κάνατε. Αλλά φαντάζομαι τώρα συνεχίζετε να εκνευρίζετε άλλους».

     

    «Εύχομαι αυτή την περίοδο να εκνευρίζω τον κ. Μητσοτάκη» ανταπάντησε ο κ. Παπαδάκης.

     

    Πάντως το «αντιεξουσιαστής» είναι κάτι σαν τις πατάτες τηγανιτές, πάει με όλα. Προ ετών ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι είναι «αντιεξουσιαστής στην εξουσία». Και είδαμε πού φτάσαμε…

  • Ο Νίκος Παππάς είπε να τρολάρει τη ΝΔ με χριστουγεννιάτικη κάρτα - και τον τρόλαρε καλύτερα ο Παύλος Χρηστίδης

    Είναι και αυτός ένας τρόπος να ασκείς πολιτική στις μέρες μας. Στην εποχή όπου η μάχη των ιδεών έχει δώσει τη θέση της στη μάχη των ευφυολογημάτων και της ατάκας στα social media, ο Νίκος Παππάς, άλλοτε Νο2 του Τσίπρα, είπε να πλήξει την κυβέρνηση με μια χριστουγεννιάτικη κάρτα.

     

    Ο κ. Παππάς, που έχει δημιουργήσει σχολή με τις πασχαλινές κάρτες του με τα αυγά και τους πυραύλους –την εποχή που είχε συστήσει στο Πανελλήνιο τον αλήστου μνήμης ΕΛΔΟ (την ελληνική NASA ένα πράγμα), έβγαλε στο Twitter μια διπλή κάρτα περιγράφοντας μια φάτνη με κόσμο και μια άλλη φάτνη με λίγους.

     

    Για όσους δεν το έπιασαν το υπονοούμενο, η φάτνη με τους πολλούς είναι σε κόκκινο φόντο και η φάτνη με τους λίγους είναι μπλε. Και για όσους δεν το έπιασαν ακόμη και έτσι, έγραψε ο πρώην υπουργός: «Γιορτές με ΣΥΡΙΖΑ – Γιορτές με ΝΔ, για εμάς δεν περισσεύει κανένας».

    Δεν άργησε ωστόσο το ευφυολόγημα του κ. Παππά να βρει την απάντησή του, από τον άλλο δραστήριο πολιτικό των social media, τον εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη.

     

    Ο οποίος πήρε το μήνυμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε από επάνω ένα πράσινο με Γιορτές με ΠΑΣΟΚ. Στο οποίο η φάτνη ήταν γεμάτη κόσμο αλλά υπήρχε και Αγιος Βασίλης με έλκηθρο. Το πιάσατε έτσι;

  • Η «απάντηση» του Καραμανλή στο άρθρο του Σημίτη δόθηκε –πού αλλού;– σε κουτούκι

     

    Στην πολιτική όλα είναι θέμα timing. Το Σάββατο όλοι έψαχναν τον Κώστα Καραμανλή για να δουν αν και πώς θα απαντήσει στο άρθρο-παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά (εδώ) και αυτός ήταν σε ταβέρνα.

     

    Κλασικός Κώστας Καραμανλής, θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Ο πρώην Πρωθυπουργός άφησε εποχή και δημιούργησε πολιτική σχολή με την αγάπη του για τις απλές, καθημερινές απολαύσεις, ιδίως πέριξ ενός φορτωμένου με μεζέδες τραπεζιού, και δεν ήθελε να τον πολυσκοτίζουν με άλλα ζητήματα – ήταν και αυτό ένα στοιχείο που τον βοήθησε να ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τον μέσο έλληνα ψηφοφόρο.

     

    Το Σάββατο λοιπόν, και ενώ όλοι συζητούσαν τι έγραψε ο κ. Σημίτης για τον διάδοχό του, ο τελευταίος γλεντούσε στο περίφημο «Κουτούκι» στην Κηφισιά, παρέα με τον άλλον ανοιχτόκαρδο γλεντζέ της παράταξης, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

     

    Οπως μας ενημέρωσε η δημοσιογράφος Αρετή Σιδηροκαστρίτου στο Facebook, η μάζωξη έγινε με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του συναδέλφου της Νίκου Στέφου, αλλά συνέπεσε με τα γενέθλια του κ. Μεϊμαράκη – ο Βαγγέλας έκλεισε τα 66 του χρόνια στις 14 Δεκεμβρίου.

    Φυσικά μην ψάχνετε για απάντηση του πρώην Πρωθυπουργού στα όσα του έγραψε ο κ. Σημίτης. Είναι προφανώς η εποχή που ο κ. Καραμανλής έχει περιπέσει στην γνωστή αφωνία του.

  • Ο Κρίτων Αρσένης του ΜέΡΑ25 πρότεινε μετανάστρια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - και φυσικά δεν έχει ιδέα για το Σύνταγμα

    Εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά που Κρίτων Αρσένης, βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΜέΡΑ25, προκαλεί με την πολιτική του ελαφρότητα –εδώ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της… Κύπρου. Ούτε η πρώτη φορά που βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη εκπλήσσει με το στιλ του –ο Κλέων Γρηγοριάδης κάνει διάφορα σόου στη Βουλή (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω).

     

    Αλλά ο κ. Αρσένης ξεπέρασε τον εαυτό του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «Ε», όταν ρωτήθηκε ποιον θα προτιμούσε να δει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

     

    Ο 42χρονος βουλευτής, είπε ότι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ήθελε μία «πετυχημένη μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε συμβολικούς.

     

    Ο κ. Αρσένης, εμφανίστηκε βέβαια σκεπτικός και λίγο μελαγχολικός, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει επειδή το Σύνταγμα ορίζει ότι και οι δύο γονείς του εκλεγέντος Προέδρου πρέπει να είναι Ελληνες και προσέθεσε ότι πρέπει αυτό να αλλάξει.

     

    Πιο συγκεκριμένα, στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ο ΠτΔ «πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο», ο κ. Αρσένης απάντησε: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Έλληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…»

     

    Ασφαλώς ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε λάθος.

     

    Δεν έχει ιδέα από το ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας θα έπρεπε να γνωρίζει. Μολονότι μάλιστα θα τον συνέφερε. Το άρθρο 31 για τα προσόντα εκλογιμότητας του ΠτΔ ορίζει: Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

  • Χαρίζουν χρέη 2,4 εκατ. ευρώ του Δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ επειδή πριν 2.500 χρόνια νικήσαμε τους Πέρσες

    Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε τη Δευτέρα η παρουσίαση των δράσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

     

    Στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζεύτηκαν υπουργοί και βεβαίως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη (στη φωτογραφία), η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των εορτασμών. Κατά το ρεπορτάζ παρουσιάστηκε μια «πραγματική (sic) καταιγίδα δράσεων, εκθέσεων, ομιλιών αλλά και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών».

     

    Η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε τα 59 μέλη της Τιμητικής Κοσμητείας των εκδηλώσεων με ονόματα παγκοσμίου ακτινοβολίας –από τον Ζαν Μισέλ Ζαρ ως τον Μίκη Θεοδωράκη και από τον Μαγκντί Γιακούμπ ως την Κέρι Κένεντι (Η τιμητική κοσμητεία του 2020). Επίσης τονίστηκε πως το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» χρηματοδοτεί όλες τις δράσεις που ανακοίνωσε, ενώ οι δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό του εκάστοτε φορέα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των εθνικών πόρων

     

    Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έθεσε το ζήτημα της ιστορικής τριλογίας –Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Σαλαμίνα– και όπως ανακοίνωσε, το Μουσείο της Ακρόπολης θα διοργανώσει μια έκθεση για την καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες στην αρχαϊκή περίοδο, εστιάζοντας στην προσωπικότητα του Θεμιστοκλή.

     

    Και μια που το έφερε η κουβέντα στην προσωπικότητα του Θεμιστοκλή, να πούμε ότι σε αυτόν χρωστάει σήμερα ο Δήμος Σαλαμίνας ένα ωραιότατο ρουσφέτι: όπως έγινε γνωστό κατά την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, το υπουργείο Εσωτερικών θα πληρώσει χρέη ύψους 2,4 εκατ. ευρώ του Δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ. Γιατί; Μα επειδή νικήσαμε τους Πέρσες πριν από 2.500 χρόνια!

     

    Το ότι βέβαια ο Δήμος Σαλαμίνας φέσωσε την ΕΥΔΑΠ, δηλαδή όλους μας, παραλήφθηκε μέσα στην ετεροχρονισμένη ευφορία του θριάμβου, του Θεμιστοκλέους βεβαίως – βεβαίως.

     

    Αλλωστε έχουμε βγει από τα μνημόνια και το κράτος μπορεί και πάλι να μοιράζει χρήμα όπου γουστάρει. Κατά τα άλλα βέβαια οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώνουμε κανονικά τον λογαριασμό του νερού. Που όπως λέει και μια ψυχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι και πολύ φθηνό…




text
  • «Καλός για καμιά μπύρα, όχι για ηγέτης» λέει για τον Στέφανο ο Παπανώτας, που είναι καλός για πολιτική…


    20 Απριλίου 2024, 18:19