187
Ο Σαρλ Μισέλ την Τρίτη, λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ερντογάν. Λίγο μετά ανακοινώθηκε η αναβολή της Συνόδου Κορυφής | Aris Oikonomou/Pool via REUTERS

Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού η Σύνοδος Κορυφής – Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 18:05
Ο Σαρλ Μισέλ την Τρίτη, λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ερντογάν. Λίγο μετά ανακοινώθηκε η αναβολή της Συνόδου Κορυφής
|Aris Oikonomou/Pool via REUTERS

Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού η Σύνοδος Κορυφής – Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 18:05

Την αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, για μία εβδομάδα, αποφάσισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Οπως έγινε γνωστό, η Σύνοδος θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες, ο βέλγος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έλαβε γνώση ότι αξιωματούχος ασφαλείας, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Μολονότι ο Σαρλ Μισέλ έκανε εξετάσεις τη Δευτέρα και βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό, σεβόμενος τους ισχύοντες νόμους του Βελγίου, τέθηκε σε καραντίνα, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν από την ανακοίνωση αναβολής της Συνόδου Κορυφής, ο Σαρλ Μισέλ είχε συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ταγίπ Ερντογάν (εδώ). Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του διημέρου 24-25 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να συζητήσει μεταξύ άλλων τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και της Λευκορωσίας. Και ήδη η απειλή ενός κυπριακού βέτο στις κυρώσεις κατά του λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο αν δεν υπήρχαν παράλληλα κυρώσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν είχαν δυναμιτίσει το κλίμα (εδώ).