206
/ | Intime

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2021, 13:13
/
|Intime

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2021, 13:13

Αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας οι βαθμολογίες για τους περισσότερους από 100.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, περίπου 72.000 υποψήφιοι, όσοι δηλαδή είχαν κάνει εγγραφή, έλαβαν με sms τη βαθμολογία τους.

Επίσης, έχει ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας όπου όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οσο για το πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις, όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατακόρυφη αύξηση στις περιζήτητες  Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές.

Αυτονόητο βήμα χαρακτήρισε τη δυνατότητα ενημέρωσης των υποψήφιων μέσω SMS για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών,  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», τόνισε σε δηλώσεις του στο Μega.

«Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο»,  συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι και για τη σχολή εισαγωγής η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...