262
Τα όργανα του αεροσκάφους που κατέστρεψε ο πιλότος με τον καφέ | ΑΑΙΒ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους εξαιτίας ενός καυτού καφέ!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 17:51
Τα όργανα του αεροσκάφους που κατέστρεψε ο πιλότος με τον καφέ
|ΑΑΙΒ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους εξαιτίας ενός καυτού καφέ!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 17:51

Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν και κανείς μένει να απορεί… Πιλότος της Condor σε υπερατλαντική πτήση από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας στο Κανκούν του Μεξικού έχυσε τον καυτό καφέ του στον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σύστημα ήχου. Η επικοινωνία με τους πύργους ελέγχου κατέστη λοιπόν εξαιρετικά δύσκολη και το αεροπλάνο άρχισε να μυρίζει -εξαιτίας του βραχυκυκλώματος- καμένο πλαστικό.

Το Airbus 330 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Ιρλανδίας. Οπως αναφέρει ο Guardian, οι εκτροπές πτήσεων συνήθως κοστίζουν στις αεροπορικές εταιρείες μεταξύ 15.000 και 90.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους και το σημείο εκτροπής.

Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, η έκθεση της βρετανικής υπηρεσίας για τα αεροπορικά δυστυχήματα (ΑΑΙΒ) έδειξε ότι ο πιλότος αγνόησε τις οδηγίες της Airbus βάζοντας το φλιτζάνι του «σε επικίνδυνο σημείο και όχι στις ειδικές υποδοχές».

Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Condor, η οποία είναι θυγατρική της Thomas Cook Group, δήλωσε: «Η πτήση DE2116 από τη Φρανκφούρτη προς το Κανκούν στις 6 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποίησε εκτροπή στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας ως προληπτικό μέτρο λόγω μικρής ποσότητας καπνού στο θάλαμο διακυβέρνησης μετά από διαρροή υγρού».

Για να συνεχίσει: «Μετά την πλήρη επιθεώρηση και επισκευή του αεροσκάφους από την ομάδα των μηχανικών μας, η πτήση συνεχίστηκε μέσω του Μάντσεστερ. Εξετάσαμε διεξοδικά αυτό το περιστατικό και υπενθυμίσαμε στα πληρώματά μας την ανάγκη για προσεκτικό χειρισμό καθώς και τη χρήση κατάλληλων δοχείων για το νερό ή τον καφέ τους. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν δυσκολίες που θα προκάλεσε η εκτροπή στους επισκέπτες μας».

Μετά το πόρισμα της επίσημης έκθεσηςπάντως δεν αποκλείεται να ζητηθούν οικονομικές αποζημιώσεις από τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...