216
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε πρόσφατη ενημέρωση των ΜΜΕ για την πορεία του κορονοϊού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αλλα πέντε κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν – Εφτασαν τα 89 στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 09:42
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε πρόσφατη ενημέρωση των ΜΜΕ για την πορεία του κορονοϊού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αλλα πέντε κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν – Εφτασαν τα 89 στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 09:42

Κατ’ αρχάς, τα (σχετικά) καλά νέα: από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, κανένα δεν είναι «ορφανό», όλα δηλαδή ανιχνεύτηκαν. Στα 84 περιστατικά του Covid-19 που είχαν ανακοινωθεί τη Δευτέρα (εδώ), προστέθηκαν άλλα πέντε. Τέσσερα από αυτά συνδέονται με τις στενές επαφές των προηγούμενων κρουσμάτων και ένα είναι «εισαγόμενο» από το Λονδίνο.

Τα κακά νέα είναι ότι η κατάσταση του 66χρονου συνταξιούχου –το Νο 9 κρούσμα που ήταν στην ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους– επιβαρύνθηκε σημαντικά. Ο 66χρονος νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και η κατάστασή του επιδεινώθηκε από σοβαρή σε κρίσιμη.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, άλλος ένας ασθενής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αν και όχι διασωληνωμένος, από τους συνολικά 18 που βρίσκονται στο ΠΝ του Ρίο.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε επαναλάβει ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. «Ο στόχος μας είναι η μείωση της διασποράς στην κοινότητα, ώστε να καθυστερήσουμε το κύμα», είπε, για να προσθέσει: «Αποφεύγουμε τα ταξίδια, αν δεν είναι απαραίτητο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε παράκληση σε όλους όσοι «έχουν συμπτώματα γρίπης και σε άτομα μεγάλης ηλικίας να παραμείνουν στο σπίτι τους», ως προληπτικό μέτρο εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...