239
|

Ακροβάτης του Cirque du Soleil σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 11:20

Ακροβάτης του Cirque du Soleil σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 11:20

Τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια παράστασης στην Τάμπα της Φλόριντα ο ακροβάτης του διάσημου Cirque du Soleil, Γιαν Αρνό.

Ο 38χρονος Γιαν συμμετείχε σε εναέριες ασκήσεις όταν του έφυγε το σκοινί με αποτέλεσμα να πέσει στην σκηνή από αρκετά μεγάλο ύψος. Τα τραύματα του ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη, παρά την άμεση απόκριση των υπευθύνων του τσίρκου.

«Ολόκληρη η οικογένεια του Cirque du Soleil είναι σε κατάσταση σοκ και συγκλονισμένη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το διάσημο καλλιτεχνικό τσίρκο, ενώ τόνισε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσει τις αιτίες του δυστυχήματος. Οι τελευταίες δύο παραστάσεις του «Τσίρκου του Ήλιου» στην Τάμπα ακυρώθηκαν.

Ο Αρνό εργαζόταν με το Cirque du Soleil για περισσότερα από 15 χρόνια. «Ο Γιαν ήταν μαζί μας για πάνω από 15 χρόνια και ήταν ένα από τους πιο έμπειρους ακροβάτες μας. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, δεδομένης της εμπειρίας του. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως νιώθουμε. Είναι τραγικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του τσίρκου, Ντανιέλ Λαμάρ.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος του διάσημου καλλιτεχνικού τσίρκου χάνει τη ζωή του στη διάρκεια παράστασης. Το 2013 ένας καλλιτέχνης σκοτώθηκε αφού έπεσε εκτός σκηνής σε παράσταση στο Λας Βέγκας, ενώ και το 2016, ο τεχνικός Ολιβιέ Ροσέ, γιος του συνιδρυτή του τσίρκου, έχασε τη ζωή του όταν, ενώ προετοίμαζε τη σκηνή για παράσταση στο Σαν Φρανσίσκο, χτυπήθηκε από γερανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...