190
Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο κέντρο, προσπαθεί να αποφύγει τα λασπωμένα νερά που άφησε η πλημμύρα | agriniopress.gr

Αιτωλοακαρνανία: Τα «άκουσε» από τους πλημμυροπαθείς ο Σκουρλέτης

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 14:33
Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο κέντρο, προσπαθεί να αποφύγει τα λασπωμένα νερά που άφησε η πλημμύρα
|agriniopress.gr

Αιτωλοακαρνανία: Τα «άκουσε» από τους πλημμυροπαθείς ο Σκουρλέτης

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 14:33

Αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους κατοίκους έγινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία σε περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις έντονες βροχοπτώσεις το Σάββατο.

Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφτηκε το Ζευγαράκι Μακρυνείας, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστάσιο.

Το agriniopress.gr αναφέρει ότι οι κάτοικοι εξέφρασαν σε έντονο ύφος τις διαμαρτυρίες τους στον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αγρινίου.

Ειδικά ο δήμαρχος είχε πολύ έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με την διάθεση νερού, και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Και ο υπουργός είχε από την πλευρά του διαλόγους με τους πλημμυροπαθείς.

Μετά την επίσκεψη στα χωριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία, έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι με την συμμετοχή του υπουργού και τοπικών παραγόντων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις κατοικίες, μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί και σε σχολικά κτίρια. Σε έξι χωριά είναι αναγκαία η μεταστέγαση του δημοτικού ή και του νηπιαγωγείου ενώ η πρώτη εκτίμηση των μηχανικών κάνει λόγο για ζημιά που φτάνει περίπου τα 400.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...