667
O Tζόνι Ντεπ στον ρόλο του εμπόρου ναρκωτικών Τζορτζ Γιανγκ (εκ των στενότερων συνεργατών του Πάμπλο Εσκομπάρ στις ΗΠΑ), στο blockbuster «Blow» (2001) | New Line Cinema

ΕΛ.ΑΣ.: Το μεγάλο «μπλόκο» στην «κόκα των Χριστουγέννων» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 13:34
O Tζόνι Ντεπ στον ρόλο του εμπόρου ναρκωτικών Τζορτζ Γιανγκ (εκ των στενότερων συνεργατών του Πάμπλο Εσκομπάρ στις ΗΠΑ), στο blockbuster «Blow» (2001)
|New Line Cinema

ΕΛ.ΑΣ.: Το μεγάλο «μπλόκο» στην «κόκα των Χριστουγέννων» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 13:34

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών φέρεται να τον είχαν εντοπίσει εδώ και εβδομάδες. Ο 33χρονος αλλοδαπός (Σέρβος, όπως αποδείχθηκε) διήγε πολυτελή βίο και το κυριότερο δεν φαινόταν να προσπαθεί να το κρύψει. Ακριβά αυτοκίνητα, νυχτερινές έξοδοι στις οποίες ξόδευε αρκετές χιλιάδες ευρώ και πρόσφατα καινούριο σπίτι. Ενα υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος που νοίκιασε πριν από δύο μήνες.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. οργανώθηκε υπομονετικά και εκτελέστηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου. Τα ευρήματα εντυπωσιακά. Mέσα σε ειδικές κρύπτες και άλλους χώρους του διαμερίσματος βρέθηκαν συνολικά 135 κιλά κοκαΐνη, αξίας 5,5 εκατ. ευρώ, και περίπου 12.000 ευρώ σε μετρητά.

04122017gadahr002
Από την παρουσίαση των ευρημάτων στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής / ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 33χρονος Σέρβος ως χώρο αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (124) συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
δύο (2) θερμοσυγκολητές και
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο 33χρονος Μάρτιν -όπως διέρρευσε ότι είναι το όνομα του συλληφθέντος- είναι ηγετικό στέλεχος ή κεντρικός σύνδεσμος κάποιου πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη έφθασε στην Αθήνα -άγνωστο ακόμα πώς- από χώρα της Λατινικής Αμερικής και απ’ ό,τι φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που εντοπίστηκε στη Βάρκιζα, θα κάλυπτε τις «ανάγκες» της εγχώριας αγοράς (εν όψει και εορταστικής περιόδου), ενώ το υπόλοιπο θα διοχετευόταν στη δυτική Ευρώπη.

drugs2
Η χαρακτηριστική «σφραγίδα» στα πακέτα της κοκαΐνης που υποδηλώνει την προέλευσή της/ ΕΛ.ΑΣ.

«Πιάσαμε την κόκα των Χριστουγέννων», έλεγαν χαρακτηριστικά στην ΕΛ.ΑΣ. εννοώντας τον προορισμό της κοκαΐνης: κέντρα διασκέδασης, πάρτι -πριβέ και μη- και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις της υψηλής κοινωνίας που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο 25ήμερο. Στέκια δηλαδή τύπου Li Li Shu – το εστιατόριο σούσι της Δεινοκράτους όπου πριν από μερικά χρόνια -τέτοιες μέρες- άρχισε η δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με καλύτερους «πελάτες» τηλεπερσόνες, ηθοποιούς, επιχειρηματίες και λοιπούς εκπροσώπους της ελληνικής σόουμπιζ.

04122017gadahr001

Την υπεράσπιση του 33χρονου Σέρβου ανέλαβαν οι δικηγόροι Σακης Κεχαγιόγλου (ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και την υπόθεση της νεαρής από την Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ) και Γιώργος Δρύλλης.

«Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν, μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας», δήλωσαν οι συνήγοροι του 33χρονου Σέρβου στο protothema.gr.

H έρευνα για την «κόκα των Χριστουγέννων» συνεχίζεται και όπως έγινε γνωστό, αναζητείται ένα ακόμα άτομο, καθώς και άλλα σπίτια που ενδεχομένως λειτουργούν ως ασφαλείς «αποθήκες» ναρκωτικών.

Αναφερόμενοι στην υπόθεση της Βάρκιζας, οι περισσότεροι μιλούν για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών και ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που σχολιάζουν ότι τα εν λόγω κυκλώματα είναι σαν τη Λερναία Υδρα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με προέλευση την Αλβανία, την Τουρκία και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ενδεικτικά αναφέρουν και την πρόσφατη κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου εμπόρων ναρκωτικών σε Ιόνιο και Αιγαίο – επιχείρηση κατά την οποία κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...