248
| Reuters

Airbnb: Απαγορεύονται τα πάρτι κι αυτό το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:42

Airbnb: Απαγορεύονται τα πάρτι κι αυτό το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:42

Η Airbnb εξακολουθεί να απαγορεύει τα πάρτι σε ακίνητα στην πλατφόρμα της, τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού. Σε πολλές χώρες, μάλιστα, δεν ενοικιάζονται σπίτια σε άτομα κάτω των 25 ετών.

Η μέγιστη πληρότητα σε ένα σπίτι θα παραμείνει στα 16 άτομα, με κάποιες εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας, η αορίστου χρόνου απαγόρευση των πάρτι, που επιβλήθηκε αρχικά τον πέρυσι τον Αύγουστο, είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας και θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας. Η πολιτική αυτή ικανοποιεί και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Airbnb ανακοίνωσε ακόμα ότι θα προχωρά σε νομικά μέτρα σε περίπτωση που, είτε φιλοξενούμενοι είτε ιδιοκτήτες ακινήτων, παραβιάσουν την απαγόρευση.

Η δημοφιλής πλατφόρμα έχει πλέον αφαιρέσει την επιλογή «event-friendly» από την εφαρμογή κρατήσεων.

«Ανακοινώνουμε την παράταση της απαγόρευσης τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού του 2021», ξεκαθάρισε απαντώντας στους χρήστες.

Σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία και Βρετανία, απαγορεύτηκε σε χρήστες κάτω των 25 να νοικιάζουν ολόκληρα σπίτια. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε τον Απρίλιο ότι χρήστες με κακές κριτικές δεν θα μπορούν να κλείνουν μονοήμερες διανυκτερεύσεις ή να προχωρούν σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής κατά το εορταστικό τριήμερο της 4ης Ιουλίου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η απαγόρευση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για προώθηση του «ασφαλούς και υπεύθυνου ταξιδιού», ύστερα από παράπονα που έγιναν από τοπικές κοινότητες για φασαρία και αναστάτωση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Airbnb προβλέπει «άνευ προηγουμένου» ανάκαμψη των ταξιδιών και έχει καταγράψει αύξηση των κρατήσεων.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι κρατήσεις στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα προ-πανδημίας επίπεδα, ενώ καταγράφηκε «σταθερή βελτίωση» σε Βρετανία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...