307
Οι τουρίστες θα επιστρέψουν σύντομα στα αεροδρόμια και τα Airbnb, προβλέπουν οι ειδικοί | Reuters

Αισιόδοξη η Airbnb για μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού το 2021

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 22:08
Οι τουρίστες θα επιστρέψουν σύντομα στα αεροδρόμια και τα Airbnb, προβλέπουν οι ειδικοί
|Reuters

Αισιόδοξη η Airbnb για μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού το 2021

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 22:08

Τη μεγάλη επιστροφή των τουριστών προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Αirbnb, που είδε τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της εταιρείας να αυξάνονται στις ΗΠΑ.

Ο τζίρος της Αirbnb έφτασε τα 887 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, 5% μεγαλύτερο από πέρυσι και αρκετά πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Οι κρατήσεις ανέβηκαν κατά 13% και η μέση τιμή ανά ημέρα ανά κράτηση, ανέβηκε κατά 35%, στα 160 δολάρια.

Ειδικά μετά τη νέα οδηγία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τις μάσκες, ο Μπράιαν Τσέσκι αναμένει ραγδαία άνοδο του τουρισμού: «Περιμένουμε ότι τα τα ταξίδια θα είναι πολύ διαφορετικά από δω και πέρα. Οι άνθρωποι αρχίζουν και ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται να είναι δεμένοι σε ένα σημείο για να ζουν και να εργάζονται», είπε στους μετόχους.

Ο παγκόσμιος τζίρος της εταιρείας από όλες τις κρατήσεις, ανέρχεται σε 10,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times, δηλαδή 52% άνοδος σε σχέση με το 2020 και 3% σε σχέση με το 2019. Αυτά είναι νούμερα αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η τάση είναι περισσότερες κρατήσεις σε ακριβά καταλύματα, περισσότερα οικογενειακά ταξίδια, περισσότερες κρατήσεις μεγάλων κατοικιών και εκτός πόλεων.

Παρόλα αυτά, η Airbnb ανακοίνωσε απώλειες 1,8 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, επίσης διπλάσιες από τις προβλέψεις.

Η εταιρεία τις δικαιολογεί λόγω των αποζημιώσεων στους μετόχους, έκτακτων επιχορηγήσεων λόγω της πανδημίας και τον τερματισμό του συμβολαίου στα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι κρατήσεις το δεύτερο τρίμηνο αναμένονται πολύ περισσότερες από ό,τι το 2020, καθώς πολλοί είναι εμβολιασμένοι και πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά.

Για την Ευρώπη, τόνισε ότι δεν είναι τόσο σίγουρος ακόμα, καθώς εξαρτάται και από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ και αλλού. Πάντως, δήλωσε πολύ αυξημένες κρατήσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία.

Η ανάκαμψη των κρατήσεων στην Airbnb είναι ενδεικτική της ανάκαμψης που θα δει ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...