203
Οι Καρυές, πρωτεύουσα του Αγίου Ορους | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Αγιον Ορος: Ο κορονοϊός πλήττει απομονωμένα κελιά και σκήτες

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 10:20
Οι Καρυές, πρωτεύουσα του Αγίου Ορους
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Αγιον Ορος: Ο κορονοϊός πλήττει απομονωμένα κελιά και σκήτες

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 10:20

Την αναβολή της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη και το Αγιον Ορος προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η κατάσταση στην Αθωνική Πολιτεία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, όχι τόσο στις 20 Μονές (όπου έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ανοσίας καθώς το 75% των μοναχών και πλέον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ήδη νοσήσει, ενώ υπάρχει και μια σχετική ιατρική φροντίδα) όσο στις απομονωμένες σκήτες και τα κελιά του νοτίου Αθωνος, όπου διαβιούν αναχωρητές ή μικρές ομάδες τριών έως πέντε μοναχών.

«Πώς κολλούν αυτοί, οι κελιώτες; Είτε πηγαίνοντας για προμήθειες εκτός Αγίου Ορους είτε πηγαίνοντας να επισκεφθούν την οικογένεια τους», εξήγησε ο πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, Αθανάσιος Μαρτίνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτήν την ώρα έχουμε 30-40 κρούσματα, κυρίως σε απομονωμένους μοναχούς, που ζουν μόνοι τους και έχουμε και 5-6 μοναχούς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», σχολίασε ο κ. Μαρτίνος.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίου υπέρ του εμβολιασμού ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους εξήγησε πως εκπροσωπεί την κανονική αδελφότητα, η οποία έχει εκδιωχθεί από τις εγκαταστάσεις της Μονής αλλά παραμένει στο Περιβόλι της Παναγιάς. Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι διαβιούντες στους χώρους της Μονής Εσφιγμένου μοναχοί (και κοσμικοί) πρωτοστατούν στην αντιεμβολιαστική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...