223
Αλλος ένας άστεγος σε δρόμο της πόλης (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/David Gray

Αγγλία: Σοβαρή όξυνση του προβλήματος των αστέγων

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:30
Αλλος ένας άστεγος σε δρόμο της πόλης (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/David Gray

Αγγλία: Σοβαρή όξυνση του προβλήματος των αστέγων

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:30

Tο πρόβλημα των αστέγων οξύνθηκε τα τελευταία έξι χρόνια στην Αγγλία και ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε κατά 60% το ίδιο χρονικό διάστημα εξαιτίας της αύξησης των ενοικίων και των περικοπών στον τομέα της πρόνοιας.

Aυτά, ανάμεσα σε άλλα, επισήμανε φορέας εποπτείας των κρατικών δαπανών, προσθέτοντας, όπως έγραψε το ΑΜΠΕ, ότι τουλάχιστον 77.000 οικογένειες διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Ο αριθμός των ατόμων οι οποίοι κοιμούνται στον δρόμο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 4.000 σε διάστημα έξι ετών, επισήμανε η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία (NAO), την ώρα που η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης στέγης.

«Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής του NAO, Αμιας Μορς.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που η κυβέρνηση επιμένει με αυτή την ήπια προσέγγιση ενώπιον ενός τόσο ορατά επιδεινωμένου προβλήματος» συμπλήρωσε.

Στις επικρίσεις, η κυβέρνηση απαντά ότι θα επενδύσει 550 εκατομμύρια λίρες έως το 2020 και θα εφαρμόσει την «πλέον φιλόδοξη νομοθετική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες» προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

Οι άστεγοι της Αγγλίας περιλαμβάνουν περισσότερα από 120.000 παιδιά που ζουν σε προσωρινά καταλύματα, όπως σε ξενώνες υποδοχής ή ξενοδοχεία, σύμφωνα με το NAO.

Τα ενοίκια στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία αυξήθηκαν με τριπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με τους μισθούς από το 2010, ενώ το πλαφόν που έχει επιβληθεί στα επιδόματα στέγασης έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση των ενοικίων, όπως τονίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...