716
Οι τέσσερις (τολμηρές) γυναίκες που θα ταξιδέψουν ως την Ανταρκτική για να δουλέψουν στο Ταχυδρομείο | CreativeProtagon

Αφήνουν τις ανέσεις τους και πάνε να δουλέψουν στην… Ανταρκτική

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 19:40
Οι τέσσερις (τολμηρές) γυναίκες που θα ταξιδέψουν ως την Ανταρκτική για να δουλέψουν στο Ταχυδρομείο
|CreativeProtagon

Αφήνουν τις ανέσεις τους και πάνε να δουλέψουν στην… Ανταρκτική

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 19:40

Με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και χωρίς μόνιμους κατοίκους -εκτός από μια αποικία 1.500 πιγκουίνων Gentoo- το απομακρυσμένο νησί Goudier στη χερσόνησο της Ανταρκτικής είναι το τελευταίο μέρος που θα σκεφτόταν κάποιος ότι μπορεί να έχει… ταχυδρομείο.

Ομως, όχι μόνο έχει, αλλά και λειτουργεί κανονικότατα  – με μία εξαίρεση των δύο ετών της πανδημίας, οπότε έμεινε κλειστό. Γνωστό και ως Ταχυδρομείο Penguin (Ταχυδρομείο Πιγκουίνων) βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του κόσμου και θα ανοίξει ξανά από μια ομάδα βρετανίδων, όπως γράφουν οι Times.

Οι τέσσερις γυναίκες και ένα μέλος της ομάδας που εργαζόταν εκεί την εποχή προ κορονοϊού που τώρα θα επιστρέψει, θα αφήσουν πίσω τούς φίλους και την οικογένειά τους –η μία μάλιστα θα αφήσει τον άνδρα με τον οποίον μόλις είχαν παντρευτεί- και θα ταξιδέψουν περίπου 15.000 χιλιάδες χιλιόμετρα (9.000 μίλια) για να φτάσουν στο νησί και να δουλέψουν για πέντε μήνες στο ταχυδρομείο και στο μικρό μουσείο.

Οι μοναδικές εγκαταστάσεις στο φυσικό λιμάνι Πορτ Λοκρόι στην Ανταρκτική (Credit: UK Antarctic Heritage Trust)

Δουλεύοντας, σχεδόν συνέχεια, στο φως της ημέρας, υπολογίζεται ότι θα στείλουν περί τις 80.000 καρτ-ποστάλ από τουρίστες που επισκέπτονται το μέρος με κρουαζιερόπλοια. Σε περιόδους αιχμής περνούν έως και δύο πλοία την ημέρα.

Οι τέσσερις βρετανίδες θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο και στο τέλος θα χρησιμοποιήσουν και μια βάρκα για να φτάσουν στις βραχώδεις ακτές του Πορτ Λοκρόι, που έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Κατά τη διαμονή τους θα μοιράζονται τις κουκέτες μιας καμπίνας, δεν θα έχουν τρεχούμενο νερό ή κανονική τουαλέτα και όσο για ηλεκτρικό ρεύμα, θα «ανάβει»  για πολύ λίγη ώρα μεσα στο 24ωρο.

Η 23χρονη Κλερ Μπαλαντάϊν από το Λίνκολσάϊρ, πρόσφατα απόφοιτος της Οξφόρδης, θα αναλάβει τον ρόλο του ταχυδρόμου, ενώ η Μέϊρι Χίλτον, 30 ετών που πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνοντας διδακτορικό στην Αυστραλία στην επιστήμη της Βιολογίας θα είναι η υπεύθυνη για την παρακολούθηση τής άγριας ζωής του νησιού, λένε οι βρετανικοί Times.

Η 23χρονη Κλερ Μπαλαντάϊν θα αναλάβει τον ρόλο του ταχυδρόμου / Facebook

 

Η Μέϊρι Χίλτον θα είναι υπεύθυνη για την άγρια ζωή του νησιού / Facebook

Η τριάντα ενός χρόνων Νάταλι Κόρμπετ από το Χάμπσαϊρ, που έχει ένα μαγαζί με αξεσουάρ για κατοικίδια, θα αναλάβει το κατάστημα και η Λονδρέζα Λούσι Μπρίτζον, 40 ετών, η οποία στο παρελθόν πέρασε τρεις μήνες στο Svalbard ως επικεφαλής επιστήμονας σε μια αποστολή στην Αρκτική, θα είναι η συντονίστρια της ομάδας.

Η μόνη έμπειρη στην παγωμένη ξενιτιά είναι η 42χρονη Βίκυ Ινγκλις, που έχει μείνει στο νησί στο παρελθόν και θα αναλάβει χρέη γενικού βοηθού για τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

Η ομάδα επιλέχθηκε από το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα UK Antarctic Heritage Trust. Για τις θέσεις αυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον περισσότερα από 6.000 άτομα και περισσότεροι από 4.000 υπέβαλαν αίτηση.

Εκτός από τη διαχείριση του ταχυδρομείου οι τέσσερις Βρετανίδες θα είναι υπεύθυνες και για το μουσείο, το κατάστημα δώρων του νησιού και την καταμέτρηση των πιγκουίνων.

Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία στο Κέιμπριτζ. Εκεί θα ενημερωθούν για τους πιγκουίνους από έναν ειδικό, θα εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την Ανταρκτική. Οι τέσσερις γυναίκες θα περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους τον Μάρτιο. Θα έχουν ελάχιστη επαφή με τον έξω κόσμο και για να έρχονται σε επικοινωνία με τους δικούς τους θα στέλνουν e-mail μέσω δορυφόρου και θα μιλούν τηλεφωνικώς μαζί τους για πολύ λίγο, μια φορά την εβδομάδα.

Οι γυναίκες αυτές θα επιβιώσουν καταναλώνοντας μόνο κονσέρβες και αποξηραμένα τρόφιμα και οι μοναδικές τους προμήθειες θα είναι το χαρτί υγείας πέντε μηνών. Η έμπειρη Ινγκλις που θα τις βοηθήσει να εγκατασταθούν εκεί, είπε στους Times ότι δεν έβλεπε την ώρα να επιστρέψει στο νησί, το οποίο είχε «μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι το νησί δεν ανήκει στους ανθρώπους αλλά στους πιγκουίνους.

«Είναι άγρια πλάσματα, εκείνα κάνουν το δικό τους και εμείς κάνουμε το δικό μας. Μόλις φτάσουμε στο στάδιο όπου οι νεοσσοί είναι αρκετά μεγάλοι για να εγκαταλείψουν τις φωλιές και να αρχίσουν να κυκλοφορούν γίνονται εξαιρετικά περίεργοι και σε πλησιάζουν από κοντά. Κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματάμε ό,τι κάνουμε και να τους επιτρέπουμε να πάνε όπου θέλουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...