1006
| CreativeProtagon

«Στα μαχαίρια» ξανά Τζολί και Πιτ: Τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 10:15
|CreativeProtagon

«Στα μαχαίρια» ξανά Τζολί και Πιτ: Τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2022, 10:15

Λεπτομέρειες από την έγγαμη ζωή της με το Μπραντ Πιτ έδωσε στη δημοσιότητα η Αντζελίνα Τζολί, σε νέα μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλε εναντίον του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με το BBC η ηθοποιός κατηγορεί τον Πιτ ότι επιτέθηκε μεθυσμένος στην ίδια και τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής πτήσης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Όπως αναφέρουν τα σχετικά, δικαστικά έγγραφα, η Τζολί λέει πως ο ηθοποιός την άρπαξε από το χέρι αλλά και από το κεφάλι και πως επιτέθηκε -είτε λεκτικά, είτε σωματικά- σε δύο από τα έξι παιδιά τους. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο πρώην σύζυγός της προκάλεσε ζημιές κόστους 25 χιλιάδων δολαρίων στο αεροσκάφος, καθώς δημιούργησε με την γροθιά του μία τρύπα, χτυπώντας στην οροφή της τουαλέτας, ενώ έριξε σε πολλά σημεία του τζετ αλλά και στους ίδιους, κόκκινο κρασί και μπύρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες από την Τζολί, περί κακοποιητικής συμπεριφοράς στην οικογένεια, από πλευράς Πιτ. Είχαν ακουστεί και κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου για το διαζύγιο. Ωστόσο, ήταν αυτό το περιστατικό κατά τη διάρκεια της πτήσης του Σεπτεμβρίου του 2016, που η Τζολί ισχυρίζεται ότι οδήγησε στο διαζύγιό τους. Παράλληλα, τώρα έρχονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των δικαστικών εγγράφων που έχει καταθέσει η πλευρά της Τζολί στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, η οποία εντάσσεται στην αγωγή σχετικά με το γαλλικό οινοποιείο Chateau Miraval S.A., ένα σπίτι και έναν αμπελώνα που το ζευγάρι απέκτησε όσο ήταν μαζί το 2008, έναντι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί με μερικά από τα παιδιά τους στο αεροδρόμιο του Τόκιο το 2016, λίγο πριν από τον χωρισμό τους (EPA/KIMIMASA MAYAMA)

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Τζολί, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης ο Πιτ άρχισε να της φωνάζει ότι «είναι πολύ υποχωρητική με τα παιδιά». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας, ο ηθοποιός φέρεται να την τράβηξε στο μπάνιο, να την άρπαξε από το κεφάλι και να την ταρακούνησε. Έπειτα, φέρεται να την έπιασε από τους ώμους και να την ταρακούνησε και πάλι, πριν την σπρώξει στον τοίχο της τουαλέτας. Εν συνεχεία, η ηθοποιός υποστηρίζει πως ο Πιτ χτύπησε αρκετές φορές την οροφή της καμπίνας, με αποτέλεσμα εκείνη να φύγει από το μπάνιο. «Το ένα εκ των παιδιών επενέβη στον καβγά», συμπληρώνουν οι δικηγόροι και τότε ο Πιτ επιτέθηκε «στο ίδιο του, το παιδί». Η Τζολί «τον άρπαξε από πίσω για να τον σταματήσει». «Για να φύγει η ηθοποιός από την πλάτη του, την έριξε στα καθίσματα του αεροπλάνου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα εκείνη να τραυματιστεί στην πλάτη και τον αγκώνα. Τα παιδιά έσπευσαν και προσπάθησαν γενναία τότε να προστατεύσουν το ένα το άλλο». Η Τζολί ισχυρίζεται πως τότε «ο Πιτ προσπάθησε να πνίξει το ένα από τα παιδιά και χτύπησε το δεύτερο στο πρόσωπο».

Για το υπόλοιπο της πτήσης -πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Τζολί- μητέρα και παιδιά «έμειναν κουκουλωμένα κάτω από κουβέρτες», ενώ ο Πιτ «εμφανιζόταν κατά διαστήματα, από το πίσω μέρος του αεροσκάφους, είτε για να τους φωνάξει, είτε για να τους βρίσει» ενώ σε κάποια άλλη στιγμή «έχυσε μπύρα στην ίδια και κόκκινο κρασί στα παιδιά». Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, ο Πιτ ήταν μεθυσμένος, όπως λέει η Τζολί. Βέβαια, είναι γνωστή η σχέση εξάρτησης του ηθοποιού με το αλκοόλ, καθώς και ο ίδιος έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι έμεινε επί 1,5 χρόνο στους «Ανώνυμους Αλκοολικούς», στην προσπάθειά του να κόψει το ποτό.

Οι δικηγόροι της Τζολί προσθέτουν ότι η ηθοποιός έλαβε την απόφαση να πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση που είχε με τον πρώην σύζυγό της στη Νότια Γαλλία, επειδή «αισθανόταν ολοένα και πιο άβολα να συμμετέχει σε μία επιχείρηση που σχετίζεται με το αλκοόλ, δεδομένου του αντίκτυπου που είχε η κατάχρηση αλκοόλ από τον Πιτ, στην ίδια και την οικογένειά της».

Τι λέει η έκθεση του FBI

To περιστατικό διερευνήθηκε από το FBI το 2016. Έκθεση της υπηρεσίας που διέρρευσε τον περασμένο Αύγουστο αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη πτήση. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Πιτ είπε στην τότε σύζυγό του ότι «κατέστρεφε την οικογένειά τους» και ήρθε σε σύγκρουση, ενώ ήταν μεθυσμένος με τον μεγάλο του γιο, Μάντοξ. Στη συνέχεια μπήκε στη μέση η Τζολί για να τους χωρίσει, κάτι που κατέληξε σε «λεκτικό και σωματικό καβγά μεταξύ των δύο ηθοποιών».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC που έχει στην κατοχή του, αντίγραφο της έκθεσης του FBI, ο Πιτ φέρεται να άρπαξε την πρώην σύζυγό του από το χέρι, να την ταρακούνησε και να την έσπρωξε πάνω σε έναν τοίχο. Στη συνέχεια, σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε την οροφή της καμπίνας, αφήνοντας μία τρύπα, προτού της φωνάξει ότι «καταστρέφει την οικογένειά του». Κι όταν τα παιδιά ρώτησαν «είσαι καλά, μαμά;», ο Μπραντ Πιτ φέρεται να απάντησε «όχι, δεν είναι καλά, καταστρέφει αυτή την οικογένεια. Είναι τρελή!». Τότε, ο Μάντοξ φέρεται να του φώναξε «δεν φταίει αυτή, εσύ φταις, παλιοαρχ…» και εκείνος έκανε μια κίνηση σαν να ήθελε να του επιτεθεί, με την Τζολί να προσπαθεί να τον συγκρατήσει από πίσω.

H Τζολί με πέντε από τα έξι της παιδιά στην πρεμιέρα της ταινίας «Maleficent», το 2019 (EPA/ETIENNE LAURENT)

Επίσης, κατά τη διάρκεια του καβγά, ο Πιτ φέρεται να είπε στην τότε σύζυγό του πως ένα από τα παιδιά τους, «θυμίζει έναν από τους δράστες του Κολουμπάιν». Το σχόλιο αναφερόταν στο μακελειό στο Λύκειο Κολουμπάιν το 1999, όταν δύο μαθητές της 12ης τάξης δολοφόνησαν 12 παιδιά και έναν καθηγητή στο Κολοράντο.

Στην τελική του έκθεση για την έρευνα, το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών της κομητείας του Λος Αντζελες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Πιτ δεν κακοποίησε σωματικά κανένα από τα παιδιά του». Γι’ αυτό τον λόγο, το FBI απάλλαξε τον ηθοποιό από κάθε αδίκημα και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του. Αντίθετα, η επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού (όσων είναι ακόμα κάτω από 18 ετών, καθώς τα δύο έχουν ενηλικιωθεί) ανατέθηκε από κοινού και στους δύο γονείς, με τον Μπραντ Πιτ να κερδίζει τη συνεπιμέλεια μόλις πέρυσι, μετά από μακρά δικαστική διαμάχη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...