178
|

Πένθος στην Ευρώπη για την Ελλάδα – μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 13:49

Πένθος στην Ευρώπη για την Ελλάδα – μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 13:49

H Ευρώπη δείχνει την αλληλεγγύη της. Και πενθεί μαζί μας. Το πρωί της Τετάρτης, οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έπνεαν μεσίστιες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες σε ένδειξη πένθους για τις φονικές πυρκαγιές. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού με αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στα social media η Κομισιόν.

Την Τρίτη σε επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την Ελλάδα, σήμερα και αύριο και για όσο χρειαστεί».

Ο Γιούνκερ μίλησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Τη Δευτέρα η Ελλάδα ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Σε άμεση ανταπόκριση, η Κύπρος, η Ισπανία και η Βουλγαρία, έκαναν προσφορές για συγκεκριμένη βοήθεια, περιλαμβανομένων αεροσκαφών, πυροσβεστών, φαρμάκων και οχημάτων.

Ο Επίτροπος για τη διαχείριση των κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης ταξίδεψε στην Αθήνα και είχε σειρά επαφών με παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας.

«Ο κ. Στυλιανίδης με ενημέρωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η βοήθεια, περιλαμβανομένων αεροσκαφών και ομάδων πυρόσβεσης», ανέφερε ο Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...