260
Καλοκαίρι 2015, ο Σαμαράς επισκέπτεται τον Παυλόπουλο στο Προεδρικό. Τώρα οι σχέσεις τους είναι στο ναδίρ | SOOC

Επίθεση Σαμαρά σε Παυλόπουλο: Ανιστόρητη η σύμπλευσή του με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 12:49
Καλοκαίρι 2015, ο Σαμαράς επισκέπτεται τον Παυλόπουλο στο Προεδρικό. Τώρα οι σχέσεις τους είναι στο ναδίρ
|SOOC

Επίθεση Σαμαρά σε Παυλόπουλο: Ανιστόρητη η σύμπλευσή του με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 12:49

Κορυφαίος πρωταγωνιστής της διαμάχης με την ΠΓΔΜ, από τη γέννησή της, ο Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο πριν από δέκα χρόνια μοιράζονταν τα ίδια υπουργικά έδρανα στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών τα πρώτα χρόνια της κρίσης με τα Σκόπια, τη δεκαετία του 1990, τόνισε ότι δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Σε δήλωση στο προσωπικό του λογαριασμό του Facebook ανέφερε πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού, προσθέτοντας μάλιστα πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία. Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός. Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν…

Geplaatst door Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras op Woensdag 13 juni 2018

Οπως είπε, «δεν ήταν “εθνικιστής” ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, ούτε ήταν “τυχοδιώκτης” ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι “το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια”».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Ελληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός.