386
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά αυτός του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Προβληματική η συμφωνία, να έρθει πρώτα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 10:23
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά αυτός του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Προβληματική η συμφωνία, να έρθει πρώτα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 10:23

Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τον Ζόραν Ζάεφ, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφτηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μάλιστα από τον κ. Παυλόπουλο να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η συμφωνία να έρθει στη Βουλή προτού υπογραφεί.

Στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία «βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, διότι εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα, που είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει τεθεί ξεκάθαρα ενάντια σε αυτή τη συμφωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, η οποία είναι πρωτοφανής για την ελληνική συνταγματική ιστορία. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική εντολή, να έχει πρόθεση να δεσμεύσει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα, η οποία στη συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει».

Ο επικεφαλής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει, ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση, «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της».

«Είναι το ελάχιστο, το οποίο μπορεί να κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει, αν μη τι άλλο, ότι τηρείται το Σύνταγμα της χώρας. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητά μου για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Αλλά πιστεύω ότι και εσείς, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, αλλά και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά την συνταγματική τάξη της χώρας, μπορείτε να παρέμβετε, ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς όμως, τουλάχιστον όσο οι κάμερες ήταν ανοιχτές, να βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον συνομιλητή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει ότι «το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του ΠτΔ. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί»…

299025

Εξάλλου ο κ. Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης είχε καλωσορίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...