241
Ο Ερντογάν με φόντο το σήμα του κόμματός του, του AKP | REUTERS/Umit Bektas

Ο Ερντογάν έκανε το χατίρι των ταξιτζήδων – «Αυτό το Ούμπερ, Μούμπερ, πώς το λένε, τέλειωσε!»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2018, 13:58
Ο Ερντογάν με φόντο το σήμα του κόμματός του, του AKP
|REUTERS/Umit Bektas

Ο Ερντογάν έκανε το χατίρι των ταξιτζήδων – «Αυτό το Ούμπερ, Μούμπερ, πώς το λένε, τέλειωσε!»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2018, 13:58

Ενα προεκλογικό δωράκι στους ταξιτζήδες της Τουρκίας έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ο ίδιος την παύση των υπηρεσιών της Uber, μετά από την έντονη πίεση του κλάδου στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και η εταιρεία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη χώρα, το νέο πλαίσιο λειτουργίας δυσκολεύει το έργο της και δικαιολογεί τις θριαμβολογίες του προέδρου.

Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή, σε ομιλία του τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί οι νέοι κανόνες από την κυβέρνηση για την δραστηριοποίηση υπηρεσιών ταξί, οι οποίοι σχεδόν απαγορεύουν τη λειτουργία τους.

Και φυσικά, ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε τις ανακοινώσεις με τον συνήθη απλό τρόπο του.

«Εχει εμφανιστεί αυτό το πράγμα, το Ούμπερ, Μούμπερ, πώς το λένε. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτό τώρα τελείωσε! Εχουμε το δικό μας σύστημα ταξί», θριαμβολόγησε.

Συνέδεσε μάλιστα την (αμερικανικής προέλευσης) υπηρεσία ταξί με την Ευρώπη. «Και γιατί εμφανίστηκε αυτό;» Ρώτησε το κοινό του αναφερόμενος στην Uber για να δώσει μόνος του την απάντηση: «Γιατί ήταν στην Ευρώπη. Τι είναι για μένα η Ευρώπη; Εμείς θα πάρουμε την απόφαση μόνοι μας».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ προ ημερών είχε ανακοινώσει νέα, κατακόρυφα αυξημένα πρόστιμα και «μαύρη λίστα» για τις εταιρείες με οχήματα τα οποία είναι παράνομα ταξί, αναφέρει το AFP.

Οι περισσότεροι από τους 17.000 οδηγούς ταξί της Κωνσταντινούπολης, προσθέτει το AFP, στηρίζουν Ερντογάν και θεωρούν ότι οι οδηγοί της Uber είναι πειρατές που τους αποσπούν μερίδιο και κέρδη σε μια αγορά με πολύ έντονο ανταγωνισμό.

Πάντως η εταιρεία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...