841
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το βράδυ της Κυριακής στη Μαδρίτη, με το τρόπαιο του Champions League, το πέμπτο του. | REUTERS/Javier Barbancho

Tι θέλει από τη ζωή του ο Ρονάλντο;

Sportscaster Sportscaster 28 Μαΐου 2018, 11:28
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το βράδυ της Κυριακής στη Μαδρίτη, με το τρόπαιο του Champions League, το πέμπτο του.
|REUTERS/Javier Barbancho

Tι θέλει από τη ζωή του ο Ρονάλντο;

Sportscaster Sportscaster 28 Μαΐου 2018, 11:28

Αν είχε βάλει εκείνος τα δυο γκολ, θα ήταν αλλιώς. Αλλά, σκόρερ και MVP του Τελικού ήταν ο άσπονδος εχθρός του, Γκάρεθ Μπέιλ. Αυτός που ο Φλορεντίνο Πέρεθ έφερε στη Μαδρίτη, πριν από πέντε χρόνια, μαγειρεύοντας τα νούμερα της μετεγγραφής για να μην «τσατιστεί» η ντίβα της Ρεάλ, που είχε κοστίσει κάτι λιγότερο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άντεχε τόση ευτυχία γύρω του, χωρίς να είναι ο ίδιος το κεντρικό πρόσωπο της γιορτής. Βρήκε, λοιπόν, τρόπο να τη χαλάσει.

Στην ομαδική φωτογραφία, με φόντο το ένα από τα γκολπόστ του «Ολιμπίσκι», ο πορτογάλος σούπερ-σταρ ύψωσε πέντε δάχτυλα. Οσα και τα Champions League τρόπαια που έχει κατακτήσει (τέσσερα με τη Ρεάλ και ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Το θέμα του ήταν, πάλι, αυτός και τα τρομερά του επιτεύγματα. Τα γ@μ@μ@να τα φλας, όμως, επέμεναν να αστράφτουν στα πρόσωπα του Μπέιλ -που ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει την Κούπα στη Ρεάλ- ή του Σέρχιο Ράμος, που σακάτεψε τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Ηταν η ώρα να καλέσει τον μιντιακό του στρατό.

Οκτώ λεξούλες του -«ήταν πολύ ωραίο που έπαιξα για τη Ρεάλ»- αρκούσαν, ώστε να προκληθεί παγκόσμιος ντόρος. Δεν έτυχε, πέτυχε. Τα λόγια του δεν ήταν αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα.

Εδωσε μίνι συνεντεύξεις -στο beIN Sports, στο Antenna 3 κι αλλού- με παρόμοιο περιεχόμενο. Την ώρα που οι συμπαίκτες του τον αναζητούσαν για να φωτογραφηθούν μαζί του, εκείνος τριγύριζε από μικρόφωνο σε μικρόφωνο και άφηνε υπονοούμενα οτι αποχωρεί από τον σύλλογο. Το ματς, ο θρίαμβος της Ρεάλ, ο Μπέιλ, ο Ράμος, ο Σαλάχ, ο Κάριους, ο Ζιντάν, ο Κλοπ, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Οταν ο Κριστιάνο «κλείνει το μάτι» στα media, κανένα δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Ο θόρυβος που προκάλεσε γύρω από το άτομό του, επισκιάζοντας τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, εξόργισε τους πάντες στη Ρεάλ. Ο Σέρχιο Ράμος, ο αρχηγός, του «την είπε» για το ακατάλληλο της στιγμής, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και με δημόσιες δηλώσεις του. Ο Κριστιάνο επανήλθε στο θέμα, στη μεικτή ζώνη του γηπέδου, τάχα μου για να τα μαζέψει. Και τα ‘κανε χειρότερα: «Ισως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τα πω αυτά, όμως ήμουν ειλικρινής και δεν μετανιώνω. Προφανώς έχω κάτι να πω, αλλά θα μιλήσω τις επόμενες μέρες».

Οταν τον ρώτησαν, εάν έχει στενοχωρηθεί που η Ρεάλ εμφανίζεται διατεθειμένη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα για τον Νεϊμάρ, απάντησε: «Εχω πέντε Champions League και πέντε Χρυσές Μπάλες. Γιατί να ζηλεύω κάποιον; Τον Νεϊμάρ; Δεν φοβάμαι κανέναν. Είμαι πρώτος σκόρερ στο Champions League για έξι διαδοχικές σεζόν».

2018-05-27T183923Z_1920710619_RC141E2C3C50_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-FINAL-MADRID-CELEBRATIONS

Ο επίλογος της… Ροναλντιάδας γράφτηκε -προσωρινά- την Κυριακή, στη φιέστα της Ρεάλ για την Κούπα. Οταν ο Ρονάλντο πήρε το μικρόφωνο και τα άρχισε τα κλισέ («είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»), χιλιάδες οπαδοί -αλλά και οι συμπαίκτες του- του φώναξαν: «Κριστιάνο, μείνε». Απέφυγε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ αυτό το απόγευμα. Γράψαμε ιστορία χάρη και σε σάς, που μας υποστηρίζετε συνέχεια. Είναι μία ευτυχισμένη στιγμή και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Ζήτω η Ρεάλ. Ευχαριστώ παιδιά. Εις το επανιδείν, του χρόνου».

2018-05-26T212340Z_1309474101_RC190382AF20_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MAD-LIV (1)

Τι ζόρι τραβάει και τα κάνει όλα αυτά; Σύμφωνα με την As, αυτό το Σαββατοκύριακο παρακολουθήσαμε το πιο πρόσφατο επεισόδιο ενός σίριαλ που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Τότε, στο Αμπου Ντάμπι, ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ, Χοσέ Ανχελ Σάντσεθ, συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή για να συζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του. Του πρότεινε αύξηση εννέα εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, αλλά σε μορφή μπόνους για την επίτευξη στόχων. Ο Ρονάλντο έγινε «θηρίο». Οι (εγγυημένες) αποδοχές του έχουν καθηλωθεί στα 21 εκατ. ευρώ, ενώ του Μέσι είναι τριπλάσιες και του Νεϊμάρ σχεδόν διπλάσιες. Ακόμη και ο Αλέξις Σάντσες, που πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνει περισσότερα.

Ο 33χρονος επιθετικός απείλησε ότι θα αποχωρήσει από τη Μαδρίτη. Το είπε και στους συμπαίκτες του. Τον περασμένο Απρίλιο, όμως, ο Σάντσεθ τον κάλεσε και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για την ακρίβεια, μίλησε με τον ατζέντη και κουμπάρο του, Ζόρζε Μέντες. Συμφώνησαν ότι ο «CR7» αξίζει ένα νέο συμβόλαιο, με περισσότερα χρήματα, όμως δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος της σεζόν. Φαίνεται πως ο Ρονάλντο το πήρε τοις μετρητοίς. Το τέλος της σεζόν για τη Ρεάλ ήταν ο Τελικός του Κιέβου.

Είναι δικαίωμα του Κριστιάνο να θεωρεί πως αξίζει να παίρνει (τουλάχιστον) όσα ο Μέσι. Κι αυτό ακριβώς πιστεύει. Είναι δικαίωμά του, επίσης, να μη θέλει τον Νεϊμάρ στη Ρεάλ, όπως -κάποτε- δεν ήθελε τον Μπέιλ. Μπορεί να φύγει (εάν βρεθεί ο… τρελός που θα ικανοποιήσει οικονομικώς τη Ρεάλ και τον ίδιο), ή να μείνει. Αλλά, η αδυναμία του να χαρεί -έστω για λίγες ώρες- έναν ιστορικό θρίαμβο στον οποίο συμμετείχε, και η αγνωμοσύνη του προς τους συμπαίκτες ή τους οπαδούς της ομάδας του (που δεν τους άφησε να τον χαρούν ούτε αυτοί) ξεπερνά τα όρια του παροιμιώδους εγωισμού του. Προδίδει τη συναισθηματική του αναπηρία.

Ο Κριστιάνο έχει τα πάντα, όμως δεν μπορεί να τα απολαύσει. Γιατί θέλει περισσότερα. Είναι ο «αχόρταγος» της παλιάς ελληνικής ταινίας. Τι κρίμα! Ο γίγαντας των γηπέδων δεν είναι παρά ένα τόσο δα ανθρωπάκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...