220
Μοντέρο και Ιγκλέσιας στην ισπανική Βουλή. Για τους Podemos δεν είναι κακό ότι αγόρασαν βίλα με πισίνα | REUTERS/Paul Hanna

«Ναι» από τους Podemos στη βίλα των Ιγκλέσιας – Μοντέρο

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 09:22
Μοντέρο και Ιγκλέσιας στην ισπανική Βουλή. Για τους Podemos δεν είναι κακό ότι αγόρασαν βίλα με πισίνα
|REUTERS/Paul Hanna

«Ναι» από τους Podemos στη βίλα των Ιγκλέσιας – Μοντέρο

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 09:22

Το αξίωμα «Αριστεροί είναι, δεν είναι ηλίθιοι», το επιβεβαίωσε και η βάση των Podemos για το ηγετικό ζευγάρι του κόμματος. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο, επικεφαλής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ανισυστημικού αυτού κομματικού μηχανισμού στην Ισπανία, έθεσαν σε εσωκομματικό δημοψήφισμα τις θέσεις τους, μετά την αποκάλυψη ότι αγόρασαν πολυτελή βίλα με πισίνα στα προάστια της Μαδρίτης —ένα ζήτημα ηθικής τάξεως για κάποιους, αλλά προφανώς όχι για τους ίδιους (είπαν ότι ήταν όνειρό τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο μέρος και κατέστη δυνατό με τη βουλευτική τους αποζημίωση).

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιγκλέσιας και η Μοντέρο κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εξασφαλίζοντας το 68% των ψήφων. Αυτό είναι καλό για εκείνους, διότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ηγούνται των Podemos και by the pool.

Ωστόσο φάνηκε ότι υπάρχει και ένα 32%, περίπου ένας στους τρεις που δεν τους θέλει στο κόμμα

Το κόμμα οργάνωσε την ψηφοφορία τις τελευταίες ημέρες όταν το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο κατηγορήθηκε για υποκρισία και προδοσία των αριστερών τους αρχών.

Οι ίδιοι υποστήριξαν την αγορά λέγοντας ότι χρειάζονται τη βίλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που περιμένουν και ότι δεν επρόκειτο για κερδοσκοπική κίνηση.

Τα μέλη του κόμματος εκλήθησαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις του ηγέτη και του εκπροσώπου του κόμματος;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...