439
Η στιγμή κατά την οποία έγινε η εισβολή στο γραφείο | youtube

Συμβολαιογράφοι: Το γραφείο που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας δεν κάνει πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 18:24
Η στιγμή κατά την οποία έγινε η εισβολή στο γραφείο
|youtube

Συμβολαιογράφοι: Το γραφείο που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας δεν κάνει πλειστηριασμούς

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 18:24

Απερίφραστα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν την Παρασκευή από μέλη του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σύλλογος εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς «αποδεικνύεται πλέον ότι η στοχοποίηση των συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, «όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Θέτει μάλιστα ο Σύλλογος το ερώτημα εάν «άραγε αυτές οι ακρότητες ποιους ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται;» και προσθέτει: «Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια».

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι «προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

Παράλληλα, η συμβολαιογράφος Αθηνών Χριστίνα Μάνδρου, σε δήλωσή της επισημαίνει ότι «οι ευθύνες των αρμοδίων είναι μεγάλες» και ότι οι επιθέσεις σε συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμού αποτελεί άδικα στόχο των όποιων κοινωνικών διαμαρτυριών, καθώς μάλιστα οι συμβολαιογράφοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και βαριά φορολογούμενοι επαγγελματίες.

«Ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων οφείλει να ασκήσει κάθε πίεση προς πάσα κατεύθυνση ώστε η πολιτεία να εξασφαλίζει διαρκώς τις ασφαλείς συνθήκες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων του Συμβολαιογράφου που ασχολείται με την αναγκαστική εκτέλεση» σημειώνει η Χριστίνα Μάνδρου.

Τέλος, σημειώνει η συμβολαιογράφος ότι είναι αξιοσημείωτο ότι «η επίθεση έγινε σε προεκλογική για το σώμα περίοδο και σε συνάδελφο υποψήφια σε συνδυασμό που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ».

Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη ένας 19χρονος Ελληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην ομάδα των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν με βαριοπούλες στο συμβολαιογραφείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος συνελήφθη στα Εξάρχεια από άνδρες της Ασφάλειας, ενώ και στο παρελθόν έχει προσαχθεί ξανά για ίδιες ενέργειες. Πρόκειται για το μέλος του Ρουβίκωνα που τραυματίσθηκε από γυαλιά μέσα στο συμβολαιογραφείο και πίσω του άφησε κηλίδες αίματος. Η ταυτοποίησή του έγινε από το βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...