206
|

Στη Σιγκαπούρη η συνάντηση του Κιμ με τον Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 10:00

Στη Σιγκαπούρη η συνάντηση του Κιμ με τον Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 10:00

Η ιστορική Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πιθανό να διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ανέφερε σε άρθρο της η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo.

Ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης έχουν αποφασιστεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί «στα μέσα Ιουνίου», σύμφωνα με την Chosun Ilbo, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές που έχουν ενημερωθεί από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, τον Τζον Μπόλτον.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η πιθανότητα η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη «έχει αυξηθεί σημαντικά».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζάε-Ιν στις 22 Μαΐου στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε το Σαββατοκύριακο ότι το μέρος που προκρίνεται για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής Τραμπ – Κιμ είναι η Σιγκαπούρη.

Παλαιότερα ο αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως κατάλληλος τόπος για τη συνάντηση αυτή να είναι η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας, όπου συναντήθηκαν στα τέλη Απριλίου και ο Μουν με τον Κιμ.

Η Μογγολία και η Ελβετία, όπου σπούδασε στα νιάτα του ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, έχουν επίσης αναφερθεί ως πιθανοί τόποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...