368
Ο Τζον ΜακΚέιν τον Ιούλιο του 2017 σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στη Γερουσία από την οποία απέχει πλέον λόγω της ασθενείας του | Reuters

Ο Τζον ΜακΚέιν δεν θέλει τον Τραμπ ούτε στην κηδεία του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 08:28
Ο Τζον ΜακΚέιν τον Ιούλιο του 2017 σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στη Γερουσία από την οποία απέχει πλέον λόγω της ασθενείας του
|Reuters

Ο Τζον ΜακΚέιν δεν θέλει τον Τραμπ ούτε στην κηδεία του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 08:28

Είναι ένα είδος τελευταίας επιθυμίας από έναν άνθρωπο που γνωρίζει ότι είναι κοντά στον θάνατο να επιλέγει ποιος θέλει να παραβρεθεί στην κηδεία του. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν και η τελευταία επιθυμία του, όπως διέρρευσε τουλάχιστον, είναι να μην έλθει στην κηδεία του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΜακΚέιν, 81 ετών σήμερα, είναι γνωστό από καιρό ότι πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο. «Δεν γνωρίζω πόσο ακόμη θα είμαι εδώ» λέει και ο ίδιος σε ηχογραφημένο απόσπασμα που μετέδωσε το NPR, ενόψει της έκδοσης των απομνημονευμάτων του. Αυτόν τον καιρό είναι στην κατοικία του στο Φίνιξ της Αριζόνα. Τον περασμένο μήνα είχε εγχειριστεί για μόλυνση στο πεπτικό σύστημα.

Πηγές κοντά στον γερουσιαστή της Αριζόνας επιβεβαίωσαν ότι ο ΜακΚέιν θα επιθυμούσε να παραστεί στην κηδεία του μόνο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αντίπαλός του στις εκλογές του 2008, και ο Τζορτζ Μπους πρόκειται να εκφωνήσουν τους επικηδείους, λένε ακόμη οι πηγές. Είναι και αυτό δείγμα του σεβασμού από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους που είχε κατακτήσει ο ΜακΚέιν, ο οποίος ήταν και βετεράνος του Βιετνάμ, αιχμάλωτος για χρόνια των Βιετκόνγκ.

Οι σχέσεις του ΜακΚέιν με τον Τραμπ ποτέ δεν ήταν καλές. Το 2016, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ο Τραμπ είχε πει για τον ΜακΚέιν ότι τον θεωρεί ήρωα πολέμου μόνο γιατί τον είχαν αιχμαλωτίσει στο Βιετνάμ και ότι ο ίδιος προτιμούσε στρατιωτικούς που δεν τους είχε συλλάβει ο εχθρός.

Τον περασμένο Ιούλιο ο ΜακΚέιν είχε παραστεί στη Γερουσία σε κρίσιμη ψηφοφορία για το Obamacare, το πρόγραμμα πρόνοιας της διακυβέρνησης Ομπάμα που ήθελε να ξηλώσει ο Τραμπ.

Αν και καταβεβλημένος, με εμφανείς τις ουλές από πρόσφατη επέμβαση στο κεφάλι για θρόμβο, σε μια σύντομη, παθιασμένη ομιλία έδειξε τον δρόμο της συναίνεσης κόντρα στην πόλωση που επιθυμούσε ο Τραμπ. Μια θέση που καθόλου δεν άρεσε στον Τραμπ. Γράφτηκε μάλιστα ότι ο πρόεδρος κορόιδευε την κίνηση με τους αντίχειρες προς τα κάτω που είχε κάνει ο ΜακΚέιν καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Ο Τραμπ δεν είχε παραστεί ούτε στην κηδεία της πρώην πρώτης κυρίας Μπάρμπαρα Μπους τον Απρίλιο στο Χιούστον – επισήμως για να μην επιβαρύνει την τελετή με τα μέτρα ασφαλείας που τον συνοδεύουν. Είχε παραστεί πάντως η σύζυγός του Μελάνια, η οποία φωτογραφήθηκε, μάλλον ικανοποιημένη, με τους πρώην προέδρους, πατέρα και υιό Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...