177
Ο δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ/ΜΠΕ

Γιώργος Καμίνης: «Συνταγματική αναθεώρηση με συναίνεση των κομμάτων»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 20:59
Ο δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ/ΜΠΕ

Γιώργος Καμίνης: «Συνταγματική αναθεώρηση με συναίνεση των κομμάτων»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 20:59

Συναίνεση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδος και όχι διχαστικές τοποθετήσεις προτείνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την ιδιότητα του μέλους τού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως καταλληλότερη βάση για την εν λόγω επιθυμητή σύγκλιση του πολιτικού προσωπικού σε αυτό το μείζον ζήτημα υποδεικνύει τις διατυπωθείσες σχετικώς «συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις» του Κινήματος Αλλαγής.

Η πλήρης δήλωσή του:

«To “ή εμείς ή αυτοί“ αποτέλεσε βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε ολέθριο για τη χώρα. Σήμερα ακούμε από τη Νέα Δημοκρατία να προτείνει μια συνταγματική αναθεώρηση που υπακούει στη λογική του “ή όλα ή τίποτα”. Σε μια περίοδο όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, σε πολιτικό ή συνταγματικό επίπεδο, βαθαίνουν τον διχασμό, κλονίζοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών.

»Η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις για μια συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Για να επανέλθει επιτέλους η πολιτική στο προσκήνιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...