703
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών | SOOC/ Menelaos Myrillas

Αμβρόσιος ξαναχτυπά: «Προστάτης των γκέι ο Κοντονής»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 17:41
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών
|SOOC/ Menelaos Myrillas

Αμβρόσιος ξαναχτυπά: «Προστάτης των γκέι ο Κοντονής»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 17:41

Την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, με φόντο τις –καταδικαστέες από την κοινή γνώμη αν και όχι από το δικαστήριο Αιγίου– απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους, κλιμάκωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος. Αυτή τη φορά δεν τα έβαλε με τους ομοφυλόφιλους αλλά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον οποίο όμως αποκάλεσε «προστάτη των γκέι».

«Διά των παρανόμων επεμβάσεών σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών» τόνισε σε επιστολή του, κατηγορώντας τον κ. Κοντονή για παράνομες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

«Εάν είστε δίκαιος πρέπει να ζητήσετε και την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Εκείνος εβαρύνετο με μια πιο βαριά κατηγορία» υποστήριξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, μιλώντας για αδικία σε βάρος του.

Είχε παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 16 Μαρτίου με αφορμή ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!» ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του.

Παρ’όλα αυτά, το δικαστήριο τον αθώωσε, κρίνοντας πως οι ύβρεις του ιεράρχη απευθύνονταν στους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης…

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την παρέμβαση του κ. Κοντονή, ο οποίος ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης.

Η νέα επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

«Αυτή είναι η δεύτερη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου. Παρακαλώ, να δεχθείτε τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου! Η δημόσια γενομένη παρέμβασή Σας στο έργο της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε Σας αποτέλεσμα! Ακυρώθηκε, κατόπιν της δημοσιευθείσης Εφέσεως, η απαλλακτική δι’ ημάς Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αίγίου (Δικάσιμος της 15ης Μαρτίου 2018). Δι’ αυτής, επαναλαμβάνω, είχα κηρυχθει ΑΘΩΟΣ των γνωστών κατηγοριών περί ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κλπ., κατόπιν Μηνύσεως εννέα (9) Ομοφυλοφίλων!

»Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλην όμως

»1. Εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των Gays!

»2. Διά των παρανόμων επεμβάσεών Σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών!

»3. Εάν είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιο βαριά κατηγορία! Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, και μάλιστα φωναχτά, τα λόγια «λιντσάρετέ τον»! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιο βαριά, αφού το λιντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ’ επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο! Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονήστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια!

»4. Κάποιος χριστιανός γράφει για όλους εσάς: «Δεν ήξερα ότι είχαμε κόκκινη χούντα, αλλά με τις εξελίξεις επί του θέματος καταλαβαίνω πως ό,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αποφασίζουν και διατάζουν να γίνει αυτό που θέλουν. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει προμελετημένου σχεδίου.

»5. Και κάτι ακόμη. Εμεις οδηγηθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εγράψαμε τα λόγια «φτύστε τους»! Οι αντίδικοί μας κατά την ημέραν της δίκης, αλλά μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα: Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο, Εσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου, Εγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου, Κατέβασαν την Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, την σημαία των Gays, Εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού, Στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες…. ζαρτιέρες)!!!! Στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή «φτύστε τον»!
Απορώ: Το «φτύστε τους» ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά;

»6. Σας ερωτώ, λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις; Γιατί τις παραβλέπετε; Γιατί τις αφήνετε ατιμώρητες; Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα αν είσθε «παλληκάρι», Σας προκαλώ: δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ; ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ «ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ή ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ «ΤΟΙΟΥΤΟΣ»; ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ; ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, Μ’ ΑΚΟΥΤΕ; Κύριε Υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε ΑΔΙΚΟΣ, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! “Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”! Έργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;

»7. Έλληνες Αδελφοί, κοιτάξτε ποιοι μας κυβερνούν!»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...