170
Ο Δήμος Βερύκιος και ο Αύγουστος Κορτώ. |

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το ομοφοβικό ξέσπασμα κατά του Κορτώ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 14:51
Ο Δήμος Βερύκιος και ο Αύγουστος Κορτώ.
|

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το ομοφοβικό ξέσπασμα κατά του Κορτώ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 14:51

Ηταν το 2014 όταν ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχε εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον γνωστό συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ αλλά και γενικά τους ομοφυλόφιλους. Εκείνη την εποχή, ο Κορτώ με ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στο Ποτάμι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παραμένω αφοσιωμένος στον άνδρα μου και τα βιβλία μου». Αυτή η δήλωση φαίνεται ότι είχε ενοχλήσει τον Βερύκιο ο οποίος στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο είχε επιτεθεί με απίστευτους ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον συγγραφέα.

Τα απαξιωτικά σχόλια του Βερύκιου είχαν τότε προκαλέσει σάλο αφού ο δημοσιογράφος αποκαλούσε τον συγγραφέα, «κυρά-Αυγουστίνα» ενώ δεν είχαν λείψει και οι αναφορές περί «δικτατορίας των γκέι».

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ο Αύγουστος Κορτώ δικαιώθηκε καθώς ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας ενημέρωσε για την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου σχετική με την ομοφοβική επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Alphanews ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε την ανάρτηση του συγγραφέα:

Screenshot (211)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...