328
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών | INTIME NEWS

Ενσταση για την παράταση προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:35
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών
|INTIME NEWS

Ενσταση για την παράταση προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:35

Ενσταση επί της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη οι συνήγοροί τους.

Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε και πάλι δεκτό. Και αυτό γιατί, όπως τονίζεται στην αιτιολογία, δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών σημείωσε πως «το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα».

«Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα» πρόσθεσε.

«Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο» τόνισε.

Την έντονη ανησυχία της ΕΕ αλλά και συγκεκριμένων κρατών-μελών της για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, λέγοντας ότι η κράτηση ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία προκαλεί δυσαρέσκεια την ΕΕ και υπογράμμισε ότι η Ενωση στέκεται στο πλευρό της Κύπρου και στο δικαίωμά της να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News