305
Ο Κέβιν Σπέισι και η τηλεοπτική του σύζυγος Ρόμπιν Ράιτ όταν πρωταγωνιστούσαν στο «House of Cards» | Nathaniel E. Bell/Netflix

Ζημιά $39 εκατ. για το Netflix από την απόλυση του Κέβιν Σπέισι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 09:55
Ο Κέβιν Σπέισι και η τηλεοπτική του σύζυγος Ρόμπιν Ράιτ όταν πρωταγωνιστούσαν στο «House of Cards»
|Nathaniel E. Bell/Netflix

Ζημιά $39 εκατ. για το Netflix από την απόλυση του Κέβιν Σπέισι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 09:55

Η απόφαση του Netflix να απομακρύνει από τον τελευταίο κύκλο του «House of Cards» τον Κέβιν Σπέισι, όταν ήλθαν στο φως οι πολλαπλές καταγγελίες που περιέγραφαν τον οσκαρικό ηθοποιό ως ένα «τέρας» σεξουαλικής παρενόχλησης με θύματα πολλούς συναδέλφους του, προκάλεσε αίσθηση, αλλά θεωρήθηκε τρόπον τινά λογική.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η απόφαση είχε σημαντικό οικονομικό κόστος, όχι μόνο για τον Σπέισι. Το Netflix πάντως, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι συνδρομητές του ξεπέρασαν τα 117 εκατ., είδε την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, ενώ ο κύκλος εργασιών του για το 2017 αναμενόταν, σύμφωνα με το Reuters, να ξεπεράσει τα 3,29 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μια ζημιά είναι πάντα ζημιά. Και στον ισολογισμό του δικτύου για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 αποκαλύπτεται ότι το Netflix δαπάνησε 39 εκατ. δολάρια «για περιεχόμενο που δεν μεταδόθηκε και έχουμε αποφασίσει να μην το πράξουμε».

Αν και το περιεχόμενο αυτό δεν κατονομάζεται ρητά, πρόκειται για το «House of Cards» αλλά και τις εκπομπές του κωμικού Λούις Σι Κέι., ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για παρενόχληση και είδε την εκπομπή του να κόβεται απότομα.

Ο Σπέισι ήταν ακόμη στο μέσο των γυρισμάτων ταινίας για τη ζωή του συγγραφέα Γκορ Βιντάλ όταν διακόπηκε η συνεργασία του με το δίκτυο.

Το NBC σημειώνει ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένα δίκτυο να καταγράφει τέτοιου είδους ζημιές από την διακοπή μιας σειράς, συνήθως όμως αυτό αφορά εκπομπές που διακόπτονται λόγω χαμηλής ποιότητας ή χαμηλής αποδοχής. Στην περίπτωση του Netflix η ζημιά είναι πρωτοφανής σε μέγεθος, όπως παραδέχονται και οι παράγοντες του δικτύου.

Για το Netflix η ζημιά αντισταθμίζεται, ίσως κιόλας με το παραπάνω, από τις καλές επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο του  2017 που ήταν το καλύτερο της ιστορίας του. Το δίκτυο πρόσθεσε 8,3 εκατ. συνδρομητές, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 117 εκατ. σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...