163
|

Λυκούδης για ΠΓΔΜ: Χρειάζεται ρεαλισμός, όλος ο πλανήτης την αποκαλεί «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 08:55

Λυκούδης για ΠΓΔΜ: Χρειάζεται ρεαλισμός, όλος ο πλανήτης την αποκαλεί «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 08:55

Μια ψύχραιμη φωνή μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη προσέφερε ο Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας «ρεαλισμό» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί με το όνομα του γειτονικού κράτους, σε αντίθεση με τις επιθυμίες των διαδηλωτών της Κυριακής.

«Το θέμα πρέπει να επιλυθεί με αίσθηση σοβαρότητας» είπε με νόημα ο κ. Λυκούδης, για να συμπληρώσει: «Οταν όλος ο πλανήτης αποκαλεί το κρατίδιο αυτό με την ονομασία Μακεδονία εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό».

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το πολιτικό σύστημα σε μια συγκεκριμένη ρότα, μακριά από εθνικιστικές εξάρσεις, σημείωσε ότι «εθνικό συμφέρον δεν είναι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τους στόχους του συλλαλητηρίου».

Ο βουλευτής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ «που θα περιορίσει την ήδη ανεπτυγμένη δυνατότητα που έχει η FYROM να αποκαλείται “Μακεδονία”», προσθέτοντας ότι η ονομασία θα πρέπει «να είναι για κάθε χρήση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News