220
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Δημήτρη Οικονόμου | SKAI/WebTV

Πάγκαλος: «Ενας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:27
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Δημήτρη Οικονόμου
|SKAI/WebTV

Πάγκαλος: «Ενας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:27

Την δική του, ως συνήθως αιρετική, άποψη για το Μακεδονικό εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε και τι είχε πει το 1992 στον Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Εγώ το 1992 είχα πει στον κύριο Σαμαρά να ονομαστούν όπως θέλουν, “Αθήνα” ή “Σπάρτη”, είναι τιμή μας να μας αντιγράφουν οι ξένοι» είπε ο κ. Πάγκαλος που υποστήριξε την άποψη του Ντιμιτρόφ για μη αποκλειστικότητα στην χρήση του ονόματος Μακεδονία. «Γιατί μας πειράζει κάποιος να διεκδικεί τον Μέγα Αλέξανδρο» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «οι αντιδράσεις προέρχονται από κόμπλεξ που έχουν όλοι οι ύποπτοι κύκλοι».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου ότι ο λαός αντιδρά, ο κ. Πάγκαλος ήταν αποστομωτικός: «Ο λαός είναι η σάρα και η μάρα» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μη μου λέτε για λαό. Ο καθένας που λέει μ@@@ιες, λέει “ο λαός”».

Στην συνέχεια προσέθεσε ότι για να μιλήσει κάποιος και να αποφασίσει σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, πρέπει να έχει ειδικές ιστορικές γνώσεις πάνω στο Μακεδονικό. «Ενας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε, επίσης, «παραμύθι» το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο ενώ επέμεινε στη φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Γιατί εγώ είμαι προφήτης λέω πολύ έγκαιρα πράγματα που περνάει ο χρόνος και δικαιώνομαι στην πράξη» κατέληξε ο πρώην υπουργός.