321
Ο Αλέξης Τσίπας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Spiegel: «Ο Τσίπρας μοιράζει δισ. στους φτωχούς – όχι και τόσο ανιδιοτελώς»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 10:10
Ο Αλέξης Τσίπας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Spiegel: «Ο Τσίπρας μοιράζει δισ. στους φτωχούς – όχι και τόσο ανιδιοτελώς»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 10:10

Στις παροχές της κυβέρνησης προς οικονομικά αδύναμα στρώματα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, σημειώνοντας ότι από τη μία πλευρά γίνονται παροχές και από την άλλη οι πολίτες είναι αντιμετώποι με φόρους και περικοπές.

Σε άρθρο στην ηλεκτρονική του έκδοση, το περιοδικό Spiegel σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μοιράζει πολλά χρήματα στους οικονομικά αδύναμους».

Ωστόσο, όπως λέει ο τίτλος του άρθρου, αυτό το μοίρασμα δεν γίνεται και τόσο ανιδιοτελώς. Το περιοδικό σημειώνει ότι οι επικριτές μιλούν για δώρα προς άγραν ψηφοφόρων ωστόσο η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέες αγαθοεργίες.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Στην πολιτική κοινωνικών παροχών οι επικριτικές φωνές διακρίνουν την απέλπιδα προσπάθεια του έλληνα πρωθυπουργού να ξανακερδίσει όσους ψηφοφόρους έχασε με το «ναι» στο τρίτο πρόγραμμα και τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που περιλάμβανε. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται πλέον του ΣΥΡΙΖΑ.

» Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι οι φτωχοί και οι οικονομικά αδύναμοι αποτελούν μεγάλος μέρος του εκλογικού σώματος. Τυπικά το επόμενο εκλογικό ραντεβού είναι το φθινόπωρο του 2019, δεν αποκλείεται ωστόσο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Από τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκηρυχθούν εκλογές.

» Σε κάθε περίπτωση όμως πριν το 2019 όταν οι Έλληνες βρεθούν αντιμέτωποι με νέο κύμα περικοπών συντάξεων και φορολογικών αυξήσεων. Οι επικριτές τονίζουν, εκτός αυτού, ότι η γενναιοδωρία του πρωθυπουργού θα χρηματοδοτηθεί εν τέλει από την υπερβολική φορολόγηση των κερδοφόρων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει και τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα και όχι φυσικά από την άνω του μέσου όρου οικονομική ανάπτυξη.

»  Ήδη πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την εποχή μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. “Αυτό είναι μόνο η “αρχή”, ανακοίνωνε στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο μακρύ κατάλογο κοινωνικών παροχών, που περιλαμβάνουν, εκτός από το κοινωνικό μέρισμα, καταβολή βοηθήματος σε ανέργους, κοινωνικό επίδομα, ενισχύσεις όσων έμειναν χωρίς ρεύμα και δωρεάν μεσημεριανό σε μαθητές δημοτικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News